Search

Πρόκριση στη Μασσαλία με πρωταγωνιστή Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός, σπουδαία νίκη με ανατροπή για την ΑΕΚ του Μάνταλου!

Μία σπουδαία ποδοσφαιρική βραδιά ήταν αυτή της 15ης Αυγούστου για την χώρα μας!

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ σήκωσαν ψηλά την σημαία της χώρας, καθώς οι «πράσινοι» πήραν την πρόκριση στα Play Offs του Champions League (τελευταίος γύρος πριν τους ομίλους) και η ΑΕΚ πήρε νίκη μισή πρόκριση με ανατροπή στο Ζάγκρεμπ επί της Ντιναμό και έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς του Σαββάτου στην Αθήνα.

Ξεκινώντας με το παιχνίδι που τελείωσε πρώτο χρονικά απόψε, η ΑΕΚ παρ’ όλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπούλατ στο 39′, κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη. Η ισοφάριση ήρθε με τον Τσούμπερ στο 59′ και η ανατροπή με τον Γαλανόπουλο στο 90′ μετά από ασίστ του Πισάρο, 6 λεπτά μετά την είσοδο του Κομοτηναίου Πέτρου Μάνταλου ως αλλαγή στον αγώνα! Ο Μάνταλος μάλιστα σχημάτισε το γράμμα «Μ» μπροστά στους φανατικούς οπαδούς της Ντιναμό για τον Μιχάλη Κατσουρή που δολοφνήθηκε, ενώ ο Γαλανόπουλος σήκωσε ψηλά δείχνοντας στην εξέδρα το μαύρο περιβραχιόνιο που φορούσαν οι παίκτες της Ένωσης τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού.

Αναφορικά με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο «Βελοντρόμ», ήταν ένα ματς «θρίλερ» με πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη! Ο Κομοτηναίος στην καταγωγή επιθετικός, μείωσε σε 2-1 στο 90+8′ με πέναλτι στέλνοντας το ματς στην παράταση, ενώ στα πέναλτι όπου το τριφύλλι πήρε τη νίκη με 5-3 και την πρόκριση, ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι της ομάδας του και σε συνδυασμό με την απόκρουση του Μπρινιόλι στην συνέχεια, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση. Μάλιστα, και οι δύο εκτελέσεις του Ιωαννίδη ήταν εξαιρετικές, στο «παραθυράκι» της εστίας των Γάλλων.

Η συνέχεια στα Play Off

Η 3η προκριματική φάση του Champions League έχει ολοκληρωθεί με εξαίρεση το ζευγάρι της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, συνεπώς έχουμε πλέον σχεδόν πλήρη εικόνα για τα ματς που θα δούμε στα playoffs.

Στο μονοπάτι των πρωταθλητών, η Αντβέρπ περιμένει Ένωση ή Κροάτες, ενώ έχουν κλείσει τα ζευγάρια Μακάμπι Χάιφα-Γιουνγκ Μπόις, Ράκοφ-Κοπεγχάγη και Μόλντε-Γαλατασαράι.

Σε εκείνο των μη πρωταθλητών, η Ρέιντζερς θα κοντραριστεί με την Αϊντχόφεν και η Μπράγκα φυσικά με τον Παναθηναϊκό, που άφησε εκτός συνέχειας τη Μαρσέιγ στα πέναλτι.

Τα πρώτα ματς θα γίνουν στις 22-23 Αυγούστου, με τις ρεβάνς να ακολουθούν στις 29 και στις 30 του μήνα.

Οι νικητές θα μπουν στους ομίλους του Champions League, ενώ οι ηττημένοι σε εκείνους του Europa.

Τα ζευγάρια των playoffs

Μονοπάτι πρωταθλητών
Μακάμπι Χάιφα-Γιουνγκ Μπόις
Αντβέρπ-ΑΕΚ ή Ντινάμο Ζάγκρεμπ
Ράκοφ-Κοπεγχάγη

Μόλντε-Γαλατασαράι
Μονοπάτι μη πρωταθλητών
Ρέιντζερς-Αϊντχόφεν
Μπράγκα-Παναθηναϊκός

Share it