Search

Αποχωρεί από την ενεργό δράση ένα από τα τοτέμ του βορειοελλαδίτικου μπάσκετ!

Την απόφαση του να κρεμάσει τα μπασκετικά του “παπούτσια’ στα 39 του χρόνια πήρε ένας από τους πλέον σταθερούς και κορυφαίους σκόρερ των μικρών κατηγορίων στην Βόρεια Ελλάδα, Ο Γιώργος Ασημάκης

Όντας μια από τις πλέον χαρακτηριστικές φιγούρες του βορειοελλαδίκου μπάσκετ εδώ και τόσα χρόνια ασταμάτητα αλλά και ένα τοτέμ για τη Β Εθνική όπως τον χαρακτήρισε το basketblog.gr, ο Ασημάκης πρόλαβε να κλείσει την καριέρα του στο εν λόγω πρωτάθλημα με τα χρώματα του Πανσερραϊκού όντας ένας σταθερό και αμετάβλητο μέλος των κορυφαίων δεκάδων τόσο των πόντων και των συμμετοχών. Στη γεμάτη του πορεία μάλιστα στα γήπεδα της χώρας, κατά την οποία φόρεσε τα χρώματα ομάδων όπως οι Ίκαροι Σερρών, ο Πιερικός Αρχέλαος, η Ασπίδα Ξάνθης, ο Αίαντας Ευόσμου, ο Ορφέας Νέου Σκοπού και ο Πανσερραϊκός μεταξύ άλλων, πρόλαβε να αγωνιστεί και μια χρονιά στην Α2 Ανδρών (νυν Elite League) όταν σε 28 ματς κατά την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 μέτρησε με τα χρώματα των Ικάρων Σερρών 7 πόντους και 4 ριμπάουντ ανά 24 λεπτά παρουσίας.

Στην ομάδα της γενέτειράς του έκλεισε δε και την καριέρα του,όταν μετρώντας μέσα στη χρονιά στα παρκέ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ περισσότερους από 300 πόντους φέτος (326 πόντοι συνολικά σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο) θα έβαζε τον δικό του επίλογο στη σταδιοδρομία του.

Το δικό του “αντίο” σε μια από τις πιο σπουδαίες φυσιογνωμίες της μπασκετικής του ιστορίας όλα αυτά τα χρόνια, τον Γιώργο Ασημάκη, είπε ο Πιερικός Αρχέλαος, ο οποίος φρόντισε να τον αποχαιρετήσει μετά και την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση έπειτα από πολλές δεκαετίες στα παρκέ των εθνικών κατηγοριών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Την αποχώρηση του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Γιώργος Ασημάκης, μετά από μια μακροχρόνια και γεμάτη επιτυχίες καριέρα.

Ο Γιώργος συνέδεσε όσο λίγοι αθλητές στο παρελθόν την καριέρα του με τον σύλλογο, καθώς αγωνίστηκε για 4 συναπτά έτη στην πορεία του συλλόγου στη Β’ Εθνική.

Πέρα από την τεράστια προσφορά του στο αγωνιστικό επίπεδο, ο Γιώργος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου και είναι ένας πραγματικός φίλος του Πιερικού Αρχέλαου.

Γιώργο, σε ευχαριστούμε για το ταξίδι που μοιραστήκαμε μαζί και ευχόμαστε τα καλύτερα σε εσένα, τη σύζυγο σου Στέλλα και σε όλη την οικογένεια σου!

Share it