Search

Το πανόραμα των φιλικών του διημέρου στα γήπεδα της Ξάνθης!(+photos)

Ανεβάζουν ρυθμούς σιγά σιγά οι ομάδες της ΕΠΣ Ξάνθης κάτι λιγότερο από μήνα πριν την επίσημη σέντρα των πρωταθλημάτων της Ένωσης αλλά και αυτού της Γ’ Εθνικής με το ξανθιώτικο ποδόσφαιρο και φέτος να εκπροσωπείται από δύο ομάδες(Άρης Αβάτου & Άρης Πετεινού)

Το διήμερο(11-12/8) έγιναν αρκετά φιλικά με 38 τέρματα να σημειώνονται, με τους προπονητές όλων των ομάδων να χρησιμοποιούν όλους τους ετοιμοπόλεμους παίκτες που έχουν κάνοντας και αρκετές δοκιμές.

Όσον αφορά τους εκπροσώπους του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου στην Γ’ Εθνική, ο Άρης Αβάτου στο πρώτο του φιλικό επικράτησε με 4-0 του ΠΑΟΠ Νέας Αμισσού Δράμας(δείτε ΕΔΩ), ενώ ο Άρης Πετεινού είχε πολύ καλή παρουσία στο δυνατό φιλικό τεστ με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή(δείτε ΕΔΩ).

Πάμε τώρα στις ομάδες του τοπικού. Ο Ορφέας Ξάνθης στην πρόβα τζενεράλε πριν το Super Cup(19/8) με αρκετά νεαρά παιδιά στην σύνθεση του και ακόμα περισσότερα να μπαίνουν αλλαγή στο δεύτερο μέρος επικράτησε με 2-1 του Μακεδονικού Αγιάσματος, με Μπρίτο και αρκετούς ξανθιώτες στην σύνθεση του αλλά και αρκετές απουσίες ο σύλλογος της Καβάλας. Το Αγίασμα προηγήθηκε με τέρμα του Αρμάντο με τον Ορφέα να απαντά άμεσα με τέρμα υπό δοκιμή παίκτη με το τελικό σκορ να διαμορφώνει στο φινάλε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Κώστας Ξαντινίδης, όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ SA ΕΔΩ

Ματσάρα με γκολ και θέαμα είχαμε στην Λευκόπετρα με τον Κεραυνό να προηγείται με 3-0 χάρις τα τέρματα των Σαρρή, Χαμδή και Μεμέτ όμως ο Ηρακλής Ζυγού κατάφερε εντυπωσιακή ανατροπή με πληθώρα παικτών να παίρνουν χρόνο συμμετοχής από τον Άγγελο Χασιώτη και να βγάζουν τρομερή φρεσκάδα κάνοντας ολική ανατροπή χάρις τα τέρματα των Αδαμίδη(2) Στέλιο Κωφίδη και Κοντίδη για το τελικό 4-3 υπέρ του Ηρακλή.

Φιλικό ξεμούδιασμα είχε την ευκαιρία να δώσει η Βιστωνίδα που αγωνίστηκε στο Κατράμιο με τον τοπικό Κεραυνό. Η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με 3-0 χάρις τα τέρματα των Γιαρμαντζίδη, Τσεπνόγλου και Κοτόπουλου, με τον προπονητή του ΑΟΒ να δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής και σε πολλά νεαρά παιδιά του συλλόγου. Η ομάδα του Χρήστου Νεοφυτίδη που ετοιμάζεται για την επιστροφή της ομάδας στην δράση κατάφερε να σκοράρει με τους Εγκέ και Μπιλέντ για το τελικό 2-3.

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό του ΑΟΞ που επικράτησε με 4-2 της Ελπίδας Γενισέας σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι(δείτε αναλυτικά ΕΔΩ). Τα γκολ για τον ΑΟΞ πέτυχαν οι Βασίλης Λαζαρίδης(2), Μιχάλης Μαλαδένης και Βαγγέλης Μαλαδένης, ενώ για την Ελπίδα σκόραραν οι Μιχάλης Μελισσόπουλος και με πέναλτι ο Νίκος Πανταζίδης

Αρκετά ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι έγινε στο Αμοιρίδειο με τον Παύλο Μελά στο πρώτο του φιλικό τεστ να επικρατεί του ΑΠΟΞ με 2-0 χάρις τα τέρματα των Σιδηρά και πέναλτι του Γκασπαριάν.

Ευκαιρία αρκετών δοκιμών ήταν και για τον Γιώργο Τζαρτάκη το φιλικό της Ασπίδας Ξάνθης με τον Άτλα στο Σέλινο. Με την Ασπίδα να επικρατεί με 5-1 του Άτλα χάρις τα τέρματα των Δερμετζόγλου(2), Καμίλη, Μακρίδη και Κωνσταντινίδη. Το μοναδικό τέρμα για τον Άτλα που είχε αρκετές ελλείψεις σημείωσε ο Μπάρδι.

Το πρώτο τους φιλικό τεστ είχαν την ευκαιρία να δώσουν στην Χρύσα, Ατρόμητος και Αναγέννηση Παλιάς Χρύσας που έμειναν στο 1-1. Το σκορ άνοιξε για τον Ατρόμητο ο Θώμογλου με την Αναγέννηση να ισοφαρίζει με υπό δοκιμή επιθετικό που θα αποκτηθεί τις επόμενες ημέρες.

Το πρώτο του φιλικό έδωσε και ο Απόλλωνας Πολυσίτου που επικράτησε με 3-2 της Β’ ομάδα του Άρη Πετεινού. Για την ομάδα του Παναγιώτη Αλβανίδη σκόραραν οι Θανάσης Παπάζογλου(2) και Εσάτ

Share it