Search

Αλλάζει ο σχεδιασμός της Αστυνομίας στην Εγνατία οδό με αφορμή τα τροχαία που προκαλούν διακινητές

Αλλάζει ο σχεδιασμός σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της αντίθετης κίνησης στο ρεύμα της Εγνατίας οδού, από πλευράς των λαθροδιακινητών, με την παρουσία στην Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης των περιπολικών αυτοκινήτων
της Ελληνικής Αστυνομίας, από την αντίθετη πλευρά.

Αυτό προέκυψε μετά την συνάντηση του Γενικού Αστυνομικού Δ/ντη της Περιφερειακής Δ/νσης της ΑΜ-Θ, Πασχάλη Συριτούδη, με τους προέδρους των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και Ξάνθης. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΕΑΥΝ Ξάνθης, Νίκος Γουναρίδης, η παραμονή του περιπολικού στα συγκεκριμένα σημεία αποτελούσε μια σοβαρή παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας -ΚΟΚ- και ήταν επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς, αλλά και για τους Αστυνομικούς.

Επιπλέον πρόσθεσε πως το θέμα δεν αφορά μόνο την ΑΜ-Θ και θα πρέπει να συνδράμουν και άλλα Αστυνομικά τμήματα και ως προς τον έλεγχο των αυτοκινήτων που ενοικιάζονται, καθώς αυτά έρχονται από Αθήνα για να παραλάβουν τους μετανάστες. Ως προς την άδεια που διαθέτει ο οδηγός: Μπλόκα θα πρέπει να στηθούν σε όλο το δίκτυο και να γίνονται έλεγχοι συνεχώς.

Επίσης ζητούν να αλλάξει η νομοθεσία ως προς την χρήση μέσων αντιμετώπισης, όπως λόγου χάρη τα καρφιά και να γίνει
σαφές από το υπάρχον νομικό πλαίσιο αν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Τέλος ζητούν να αλλάξει η νομοθεσία για την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα από τους αλλοδαπούς οδηγούς.

Πηγή: ΕΡΑ Κομοτηνής, ertnews.gr

Share it