Search

Αναβλήθηκε το ματς της ΑΕΚ μετά τη δολοφονία του οπαδού της! Οι πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του αγώνα

Όπως ήταν λογικό να συμβεί, το ματς της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε το βράδυ, αναβλήθηκε, μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πάνω από 120 οργανωμένοι οπαδοί των Κροατών, διέσχισαν ανενόχλητοι (!) σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, παρά την απαγόρευση που είχε ανακοινωθεί από την UEFA και αφού συναντήθηκαν με έλληνες συνεργάτες τους, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται για οπαδούς του Παναθηναϊκού, επιτέθηκαν σε φίλους της ΑΕΚ στην πλατεία έξω από το γήπεδο.

Τα σοβαρά και γεμάτα μίσος επεισόδια που συνέβησαν, είχαν ως αποτέλεσμα την δολοφονία ενός 29χρονου φίλου της Ένωσης, που έφερε πολλαπλές μαχαιριές, τον τραυματισμό 8 ακόμη ατόμων, 3 Ελλήνων και 5 Κροατών και την προσαγωγή, που εξελίχθηκε σε σύλληψη, έστω και..πολύ καθυστερημένα, 96 ακόμα ατόμων.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, πέραν των Κροατών, ταυτοποιήθηκαν ακόμη μεταξύ άλλων, δύο Έλληνες, ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός και ένας Βόσνιος.

Στη σύσκεψη…ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στην ΟΠΑΠ Αρένα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ επέρριψαν ευθύνες τόσο στους Κροάτες όσο και στην Αστυνομία, ενώ αμέσως μετά αποχώρησαν.

Από στιγμή σε στιγμή η UEFA αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την αναβολή της αναμέτρησης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το ματς στη Κροατία στις 15 Αυγούστου αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά και να αποτελέσει τον πρώτο αγώνα, με τον επαναληπτικό στη Νέα Φιλαδέλφεια να οδηγείται για τις 18 ή 19 Αυγούστου.

Το παραπάνω ενδεχόμενο θα επιφέρει αλλαγές κα ιστην πρεμιέρα της Super League, με το ματς της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό να οδεύει προς αναβολή.

Photo Credit: Θανάσης Δημόπουλος/Eurokinissi

Share it