Search

Το τραπέζι της ΕΠΣ Ξάνθης στον Πρόεδρο της ΕΠΟ με ειδήσεις για επαγγελματική διαιτησία και όχι μόνο!(+pics)

Στην Ξάνθη βρέθηκε με αφορμή το σεμινάριο διαιτητών και βοηθών Super Leauge 1 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος.

Μάλιστα στην πρώτη μέρα της παρουσίας του στην πόλη τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, Γιάννης Δαλακούρας που μαζί με σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Ξάνθης του έκαναν το τραπέζι στο “Κτήμα”. Εκεί ο Πρόεδρος της Ένωσης και αρκετά μέλη του ΔΣ που μετείχαν ενεργά στον διάλογο είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις με τον κ. Μπαλτάκο και έγινε ένας αρκετά εποικοδομητικός διάλογος για θέματα που αφορούν το τοπικό της Ξάνθης και γενικότερα το Ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι και η κουβέντα για την διαιτησία. Να σημειώσουμε πως στο τραπέζι καλεσμένος ήταν και ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πανίδη που μετείχε ενεργά στην κουβέντα τονίζοντας με θέρμη στον κ. Μπαλτάκο πως τόσο ο νέος Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης όσο και το νέο ΔΣ έχουν αρκετές ιδέες και όρεξη για να βελτιώσουν τα πράγματα στην Ένωση και αξίζουν και πρέπει να έχουν την στήριξη και της Ομοσπονδίας

Την επόμενη μέρα ο Πρόεδρος της ΕΠΟ έδωσε το παρών στην πρώτη μέρα της θεωρίας του σεμιναρίου στο συνεδριακό χώρο του Le Chalet οπού μιλώντας στους διαιτητές προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις στους διαιτητές. Αρχικά για την επαγγελματική διαιτησία ανέφερε: “Επαγγελματική διαιτησία δεν υπάρχει υπάρχει για φέτος. Σε 15 ημέρες αρχίζει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ δε θέλει να ακούει για επαγγελματική διαιτησία. Όταν συναντήθηκα με τους διεθνείς τον περασμένο Νοέμβριο, όλοι είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει.”

Για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι που έχουν πλέον οι διαιτητές τόνισε: “Έγινε τροποποίηση του καταστατικού και πλέον θα μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά να ψηφίζετε στα όργανα της διαιτησίας και να θέτετε υποψηφιότητα”. Τέλος για τους ορισμούς Ελλήνων διαιτητών από την UEFA: “Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα ότι στις πρώτες προκριματικές φάσεις των διοργανώσεων της UEFA όλοι οι διεθνείς διαιτητές πήραν από δύο ορισμούς. Αυτό σημαίνει ότι η UEFA ανταποκρίθηκε στο αίτημα μου και έδωσε περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες διαιτητές.”

Share it