Search

Με 4 Εβρίτες στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων «Μάριμπορ 2023» η Εθνική Εφήβων

Λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, η Εθνική Εφήβων έχει μπροστά της μία μεγαλύτερη πρόκληση. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή (συνολικά 67 αγόρια και κορίτσια)που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (ΕΥΟF) που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 29 Ιουλίου στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.

Στην αποστολή της Εθνικής μας βρίσκονται οι παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ανδρέας Κοντοστάθης & Κυριάκος Κεσκίνης, καθώς και οι αθλητές του Έβρου Σουφλίου Άγγελος Σταθέλος & Μάριος Σταυρόπουλος.

Η Team Hellas αναχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου (06:40) με Αρχηγό Αποστολής τον Θωμά Τόκα και τα 42 αγόρια και 25 κορίτσια θα λάβουν μέρος στην ενόργανη γυμναστική, το στίβο, το μπάσκετ 3Χ3, το τζούντο, το mountain bike, την ποδηλασία δρόμου, το skateboard, την κολύμβηση, το τένις και το βόλεϊ που θα εκπροσωπηθεί από την Εθνική Εφήβων.

Στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που διοργανώνεται από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές μετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14-18 ετών και ουσιαστικά αποτελεί τον προπομπό των Ολυμπιακών Αγώνων για τους νέους αθλητές.

Εκτός από τα αθλήματα που συμμετέχει η Ελλάδα, στο EYOF της Σλοβενίας θα γίνουν ακόμα αγώνες χάντμπολ, ενώ είναι η πρώτη φορά που στη διοργάνωση γίνονται το skateboard, το mountain bike και το μπάσκετ 3Χ3. Θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 3600 αθλητές από 48 χώρες της Ευρώπης.

Στο Μάριμπορ θα βρεθεί και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, με την ιδιότητα του προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Στο τουρνουά βόλεϊ των αγοριών συμμετέχουν συνολικά 8 ομάδες που έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους με την Ελλάδα να είναι στον ίδιο όμιλο μαζί με τις Σλοβενία, Ιταλία, Βέλγιο και στον άλλο όμιλο είναι οι Πολωνία, Γαλλία, Σερβία, Τσεχία.

Η αποστολή της Εθνικής:

Γεράσιμος Τζάρας (ΑΟ Πρεβέζης)
Ευάγγελος Ρούσος (ΑΟ Πρεβέζης)
Ανδρέας Κοντοστάθης (ΜΓΣ Εθνικός)
Κυριάκος Κεσκίνης (ΜΓΣ Εθνικός)
Αλέξανδρος Νανόπουλος (ΑΟΝΣ Μίλων)
Χαράλαμπος Παξιμαδάκης (ΑΣ BV Αργώ Βόλου)
Σπυρίδων Γεροδήμος (ΑΣ Γιάννενα)
Άγγελος-Θεόδωρος Σταθέλος (ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου)
Μάριος Σταυρόπουλος (ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου)
Πέτρος Πηλίτσης (ΕΑ Λαρίσης)
Άγγελος Χαλίλης (ΑΕΚ Αθηνών)
Έκτορας-Γεώργιος Καμαρινόπουλος-Φλουτούρε (ΑΕΚ Αθηνών)

Βοηθός του Κώστα Λιώση είναι ο Στέλιος Κουτουνίδης, στατιστικολόγος ο Παναγιώτης Τσότσας, φυσιοθεραπευτής ο Κώστας Τασσόπουλος και αρχηγός αποστολής είναι ο Τάκης Καβαλλιεράκης.

Το πρόγραμμα της Εθνικής

Δευτέρα 24/7
19:00, Σλοβενία-Ελλάδα

Τρίτη 25/7
13:00, Ιταλία-Ελλάδα

Τετάρτη 26/7
13:00, Βέλγιο-Ελλάδα

*Οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα ημιτελικά και οι άλλες δύο θα αγωνιστούν για τις θέσεις 5-8.

Share it