Search

Δήμος Ξάνθης για Xanthi Grand Slam: Μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης – Πολλαπλά τα οφέλη για την τοπική κοινωνία!(+pics)

Ένας θεσμός εδραιώνεται στην Ξάνθη -αθλητικός αυτή τη φορά! Η δημοτική αρχή το πίστεψε, η τοπική κοινωνία το επικύρωσε και ο χρόνος, θα τον τοποθετήσει ανάμεσα στις μεγάλες διοργανώσεις του Δήμου Ξάνθης που κρατούν την πόλη και τους κατοίκους της στο προσκήνιο της ελληνικής επικράτειας για την οργανωτική ικανότητα, τη δημιουργικότητα και την ξανθιώτικη-θρακιώτικη φιλοξενία.

Το XANTHI GRAND SLAM του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος beach volley ολοκληρώθηκε και η επίγευση… έχει χαρακτήρα. Γιατί, διέφερε (όπως και πέρσι) από τις αντίστοιχες διοργανώσεις, ήταν πολύπλευρο και κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου από την αρχή ως το τέλος.

Οι κορυφαίοι αθλητές που συμμετείχαν προσέφεραν ένα εντυπωσιακό και ποιοτικό θέαμα -ιδανικός τρόπος για τη διάδοση του αθλήματος σε μικρούς και μεγάλους.

Δόθηκαν σκληρές μάχες στην άμμο -με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τελικό των Ανδρών, όπου ο τίτλος παλεύτηκε ως το τέλος από τους Παναγιώτη Ιωαννίδη, Θοδωρή Παπαδημητρίου και Ιάκωβο Καφούρο, Χρήστο Τσιγαρίδα, με τους πρώτους τελικά να επικρατούν.

Εντυπωσιακός και με ανατροπές και ο τελικός των Γυναικών όπου η ομάδα των αουτσάιντερ Ευανθία Λάβδα και Ιφιγένεια Σαμπάτη επικράτησαν στο τάι μπρέικ (21-18, 12-21, 15-11) των Δήμητρα Μαναβή και Μυρτώ Καλαμαρίδου και πανηγύρισαν το πρώτο τους Grand Slam!

Γεμάτο το γήπεδο στην πλατεία Δημοκρατίας όλες τις ημέρες της διοργάνωσης. Η Ξάνθη, η Περιφέρεια ΑΜΘ και γενικότερα, η Βόρεια Ελλάδα έδωσε βροντερό «παρών»! Είναι χαρακτηριστική η εικόνα στις κερκίδες στα διαστήματα των βροχών, κατά τη διάρκεια του τουρνουά: Άδειαζαν όταν αναγκάζονταν οι διοργανωτές να διακόψουν τους αγώνες και γέμιζαν… αυτόματα με την επανεκκίνησή τους.

Η Κυριακή, τελευταία ημέρα του τουρνουά, ήταν εορταστική, από το πρωί, με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο κατά τη διάρκεια των ημιτελικών Γυναικών και Ανδρών.

Το απόγευμα, το κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους μικρούς αθλητές του Ερμογένη, στο Pre Game Show δίνοντας με τον δικό του τρόπο «τα εύσημα» στα Ξανθιωτάκια που με τα νιάτα, τη δυναμική και την αθλητική τους συμπεριφορά πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων.

Οι τελικοί Γυναικών-Ανδρών, που ακολούθησαν, σ’ ένα κατάμεστο, γεμάτο παλμό, γήπεδο, απλώς ολοκλήρωσαν ιδανικά, το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε για ένα τετραήμερο στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, μιλώντας κατά τη διάρκεια των απονομών του τουρνουά ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχή υλοποίησή του στην Ξάνθη: την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, την Περιφέρεια ΑΜΘ που υποστήριξε φέτος τη διοργάνωση, τους συνεργάτες του και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, τους χορηγούς, τους κορυφαίους αθλητές που συμμετείχαν, την ομάδα του Ερμογένη και τους μικρούς αθλητές της, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και τους εθελοντές υγειονομικούς, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ξάνθης, τους επισκέπτες αλλά και τους συμπολίτες μας για τον πρωτόγνωρο παλμό που προσέδωσαν.

«Ο Αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους κι αυτό γίνεται πράξη, εδώ, στην Ξάνθη. Καθιερώνουμε τους αγώνες μπιτς βόλεϊ στον Δήμο μας, γιατί ο κόσμος με την ανταπόκρισή του επικυρώνει τον σχεδιασμό μας για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας, ο οποίος μπορεί να αποφέρει πολύπλευρα οφέλη: στήριξη της τοπικής οικονομίας, εξωστρέφεια, χαρά και ψυχαγωγία, διάδοση του αθλητισμού και προώθηση του “ευ αγωνίζεσθαι” -ιδιαίτερα για τη νεολαία μας. Συνεχίζουμε με την ίδια και περισσότερη ζέση, αποφασιστικότητα και προσήλωση προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε.

Share it