Search

Έφυγε από την ζωή ο μεγάλος Εβρίτης δάσκαλος του βόλεϊ Γιώργος Καμπερίδης

Φτωχότερο είναι πλέον το εβρίτικο βόλεϊ καθώς ο Γιώργος Καμπερίδης δεν είναι ανάμεσα μας.

Ο σπουδαίος αυτός δάσκαλος του αθλήματος άφησε την τελευταία του πνοή στην Θεσσαλονίκη όπου διέμενε στα 81 του χρόνια.

Ο Καμπερίδης άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό βόλεϊ δημιουργώντας σπουδαίες ομάδες και αναδεικνύοντας σημαντικούς αθλητές στην πολυετή καριέρα του. Μία από αυτές τις σπουδαίες ομάδες ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας και ένας από αυτούς τους σημαντικούς αθλητές (ίσως ο κορυφαίος όλων των εποχών στην χώρα μας) ο Νίκος Σαμαράς.

Ο αίμνηστος προπονητής όμως συνδέθηκε και με την Αλεξανδρούπολη καθώς ουσιαστικά ήταν άνθρωπος που… έμαθε βόλεϊ στους Αλεξανδρουπολίτες. Ήρθε στην πόλη το 1972 και με πρόεδρο τον Μιχάλη Παρασκευόπουλο, έβαλε την επόμενη δεκαετία τα θεμέλια για σπουδαίες διακρίσεις σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο «δάσκαλος» του βόλεϊ ήταν τo τιμώμενο πρόσωπο στην πρώτη ημέρα των αγώνων του League Cup «Νίκος Σαμαράς» στην Αλεξανδρούπολη to 2014. Ο Καμπερίδης τιμήθηκε για την προσφορά του στο άθλημα καθώς από την πολύχρονη ενασχόληση του βρήκε και ανέδειξε εκατοντάδες βολεϊμπολίστες, μεταξύ αυτών και τον αείμνηστο Νίκο Σαμαρά.

 

To 2021 ο Γιώργος Καμπερίδης τιμήθηκε σε τουρνουά παλαίμαχων που διεξήχθη στo παλιό κλειστό γυμναστήριο της Ορεστιάδας (κεντρική φωτογραφία).

Η αποχαιρετηστήρια ανακοίνωση του ΑΟ Ορεστιάδας:

Τα συλλυπητήρια της ΕΟΠΕ:

Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό βόλεϊ καθώς άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Καμπερίδης σε ηλικία 81 ετών.

Ο σπουδαίος Έλληνας τεχνικός άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό βόλεϊ δημιουργώντας σπουδαίες ομάδες και αναδεικνύοντας σημαντικούς αθλητές στην πολυετή καριέρα του.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.ΠΕ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Share it