Search

Με το αριστερό στα τελικά του Euro η Εθνική Κ19 που σκόραρε 4 γκολ αλλά δεν ήταν αρκετά!

Η Ελλάδα ηττήθηκε 5-4 από τη Νορβηγία στον πρώτο της αγώνα στην τελική φάση του EURO U19 που διεξάγεται στη Μάλτα. Απίστευτη εξέλιξη στο ματς, με την Εθνική να δέχεται 5 γκολ στο α΄ ημίχρονο που έκλεισε με το βαρύ εις βάρος της 5-0 και να σημειώνει 4 στο β΄ μέρος, στη διάρκεια του οποίου βελτίωσε αισθητά την εικόνα της.

Η Νορβηγία, απόλυτη κυρίαρχη στο α΄ ημίχρονο, προηγήθηκε πολύ νωρίς, μόλις στο 6΄, με τον υψηλόσωμο χαφ Ρόλντσοϊ, το μεγάλο αστέρι της που σκόραρε με κοντινή κεφαλιά και σημείωσε το 2-0 και το 3-0 μέσα 3 λεπτά, στο 15΄ και στο 18΄: αρχικά από το δυνατό σουτ του αρχηγού Έντεγκαρντ μετά από εκτέλεση έμμεσου φάουλ και στη συνέχεια με τον Φλάτακερ που αξιοποίησε την ασίστ του Σκόγκβολντ και πλάσαρε εύστοχα. Στο 36΄ ο Σκόγκβολντ, αφού κοντρόλαρε άψογα πλάσαρε για το 4-0 και στο 44΄ ο Έλντεγκαρντ από κοντά πέτυχε το δεύτερό του γκολ και πέμπτο της ομάδας του.

Εντελώς διαφορετική από την εικόνα του α΄ ημιχρόνου ήταν αυτή του β΄ μέρους, με τις δύο ομάδες να προχωρούν σε αλλαγές παικτών και την Εθνική να βελτιώνει τόσο την αμυντική της λειτουργία όσο και την ανάπτυξή της, με αποτέλεσμα να σημειώνει τέσσερα γκολ: στο 51΄ με τον ωραίο συνδυασμό των Γκολφίνου, Τζίμα και το ωραίο πλασέ του δεύτερου, στο 80΄ με το πλασέ του Σταυρόπουλου, στο αμέσως επόμενο λεπτό ξανά με τον Τζίμα (ασίστ αυτή τη φορά από τον Κυριακόπουλο) και στο 90+5΄ από τη γυριστή κεφαλιά του Καλογερόπουλου από σέντρα του Γκούμα. Μετά το τέταρτο γκολ η Εθνική είχε ακόμη μία επίθεση για το θαύμα της ισοφάρισης, αλλά δεν πρόλαβε…

Το γεγονός ότι η Ελλάδα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει στο ματς μετά το βαρύ 0-5 του α΄ ημιχρόνου, η καλή εμφάνιση του β΄ μέρους και η ήττα με ένα γκολ διαφορά αφήνουν ελπίδες για κάτι καλύτερο στο…κοντινό μέλλον του ομίλου. Δεν αγωνίστηκε ο Εβρίτης αμυντικός της Ρόμα, Δημήτρης Κεραμίτσης

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική U19 την Παρασκευή 07/06 στις 19:00 η πανίσχυρη Ισπανία.

Νορβηγία: Ρι, Μουρουγκεσαπιλάι, Χόπλαντ, Χάραμ (46΄ Χόλτεν), Μπάσι (46΄ Άντρεσεν), Ρόλντσοϊ (62΄ Μπρούσεθ), Σκόγκβολντ, Έντεγκαρντ (46΄ Άας), Μπράουντε, Σίβερτσεν, Φλάτακερ (46΄ Φάραας).

Ελλάδα: Μοναστηρλής, Δεληγιάννης, Προδρομίτης, Καλογερόπουλος, Γεωργιάδης, Τσίκος (60΄ Γκούμας), Συμεωνίδης (82΄ Νικολάου), Σπυράκος, Κωττάς (46΄ Σταυρόπουλος), Γκιτέρσος (46΄ Τζίμας), Γκολφίνος (61΄ Κυριόπουλος).

Ο προπονητής Αναστάσιος Θέος τόνισε ότι δεν δικαιολογείται η εμφάνιση και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο καθόρισε και την τελική έκβαση της αναμέτρησης. “Πληρώσαμε τα λάθη μας από μια εξαιρετική ομάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Θέου:

“Αδικήσαμε τους εαυτούς μας με την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Θέλω πραγματικά να ζητήσω συγγνώμη για την εικόνα μας στα πρώτα 45 λεπτά. Δεν είναι αυτή η ποιότητα της ομάδας μας. Πληρώσαμε όλα μας τα λάθη από μια εξαιρετική ομάδα. Σίγουρα το γρήγορο γκολ μας επηρέασε ψυχολογικά και χάσαμε την συγκέντρωση στο πλάνο μας και την τακτική μας αλλά αυτό δεν δικαιολογεί σε τίποτα την εικόνα και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Τώρα οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Σίγουρα κρατάμε πολλά θετικά στοιχεία από το δεύτερο ημίχρονο. Την αυταπάρνηση των παικτών που πίστεψαν ότι δεν τελείωσε τίποτα παρά το άσχημο αποτέλεσμα, τη μαχητικότητα που δείξαμε και το αγωνιστικό πνεύμα. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για το επόμενο παιχνίδι με την Ισπανία ώστε να μην παρουσιάσουμε ποτέ ξανά τέτοια εικόνα όπως αυτή του πρώτου ημίχρονου και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε να μπούμε στη μάχη της πρόκρισης”.

Share it