Search

Με Χρήστο Μαλαδένη στο τιμόνι η αγωνιστική επανεκκίνηση του ΑΟΞ!

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει αναδείξει το ξανθιώτικο ποδόσφαιρο θα είναι όχι απλά παρών αλλά και αυτός που θα κάθεται στον πάγκο της επανεκκίνησης του αγωνιστικού τμήματος του ΑΟΞ, με τον Χρήστο Μαλαδένη με κάθε επισημότητα να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας

Ένα όνομα που μόλις έγινε γνωστό στη διοίκηση από τον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας, Νίκο Κεχαγιά, που έχει δείξει πως πιστεύει πολύ στις γνώσεις και τις ικανότητες του πρώην συμπαίκτη του, πως προσανατολίζεται στην επιλογή Μαλαδένη προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις της Διοίκησης καθώς είναι μέσα στο πλάνο και την λογική που έτσι και αλλιώς είχαν στοχεύσει. Ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη εμπειρία, ελάχιστοι στην περιοχή έχουν καταφέρει αυτά που έχει κάνει αυτός στην ποδοσφαιρική του καριέρα, έχοντας αναδειχτεί από τον ΑΟΞ που πέρα από ποδοσφαιριστής υπήρξε και προπονητής στην Ακαδημία του συλλόγου,

Άλλωστε μοιάζει να είναι η ιδανική επιλογή καθώς η μεγάλη του εμπειρία και στο τοπικό και κυρίως στις μικρές ηλικίες, πρόσφατα οδήγηση την Κ14 του ΠΑΟΚ Κομοτηνής στην κατάκτηση της 1ης θέσης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ(δείτε ΕΔΩ), τον καθιστούν ιδανικό στο μακροπρόθεσμο πλάνο που έχει τεθεί από τον σύλλογο.

Ο σπουδαίος βετεράνος ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα σε Ξάνθη, ΑΕΚ, Πανθρακικό και ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ιδιαίτερα έντονα ως προπονητής Ακαδημιών έχοντας εργαστεί στις Ελπίδες Ξάνθης, στην Κ13 του ΑΟΞ ενώ από το καλοκαίρι είναι μέλος του προπονητικού τιμ των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ Κομοτηνής ενώ έχει εργαστεί και ως σκάουτερ των Ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΚ.. Ως προπονητής Ανδρικής ομάδας της ΕΠΣ Ξάνθης έχει εργαστεί σε Κεσσάνη Ερασμίου, ΑΕ Ξάνθης και την περσινή σεζόν σε αυτή του Απόλλωνα Ξάνθης με τον οποίο ολοκλήρωσε την σεζόν στην Α’ κατηγορία στην 2η θέση του πρωταθλήματος

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης ανακοινώνει πώς προπονητής της αντρικής μας ομάδας την σεζόν 2023-2024 αναλαμβάνει ο Ξανθιώτης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χρήστος Μαλαδένης.

Με καταγωγή από τα Πηγάδια, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά από πολύ μικρή ηλικία στον ΑΟΞ ενώ το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου καθώς 7/6/1992 με δικό του τέρμα διατήρησε τους Θρακιώτες στην Α! Εθνική Κατηγορία αφού επικράτησαν 1-2 του Αθηναϊκού στον Βύρωνα. Συνολικά το κοντέρ κατέγραψε 85 συμμετοχές και πέντε τέρματα οπότε δεν άργησε να έρθει η μεταγραφή στην ΑΕΚ. Για εννέα σεζόν φόρεσε την φανέλα της 198 φορές και πέτυχε 42 γκολ . Ακολούθησε ο ΠΑΟΚ με 50 συμμετοχές και εννέα τέρματα ενώ αγωνίστηκε στην “δύση” της καριέρας του σε ομάδες όπως ο Πανθρακικός και ο Λεβαδειακός.

Ως προπονητής έχει εργαστεί στις ομάδες Απόλλων Ξάνθης με την οποία κατέκτησε φέτος την δεύτερη θέση της Α! ΕΠΣ ενώ διετέλεσε τεχνικός σε ΑΕ Ξάνθης και την Κεσσάνη Ερασμίου. Ως προπονητής ακαδημιών την φετινή σεζόν βγήκε πρωταθλητής σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με την Κ-14 του ΠΑΟΚ Κομοτηνής ενώ εργάστηκε στην Κ-13 του ΑΟΞ και τις Ελπίδες Ξάνθης συμμετέχοντας παράλληλα και στο τμήμα scouting της ΑΕΚ.

Η διοίκηση του ΑΟΞ εύχεται καλή επιτυχία στον σπουδαίο βετεράνο ποδοσφαιριστή μας και είμαστε βέβαιοι πώς θα μεταφέρει τις εμπειρίες αλλά και τις γνώσεις του στους αθλητές όλων των ηλικιών μας !

Share it