Search

Κομοτηνή: 400 παιδιά θα λάβουν μέρος στο 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών ΑΜΘ

Περίπου 400 παιδιά θα βρεθούν στην Κομοτηνή για το 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Περιφέρειας ΑΜΘ Κ12 και Κ14 που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 18 Ιουνίου. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα γήπεδα της Κομοτηνής και πιο συγκεκριμένα στο ΔΑΚ, στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης, στο γήπεδο Κοσμίου και στο Πανθρακικό στάδιο. Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ συνεργάστηκε με όλες τις ΕΠΣ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για αυτό το τουρνουά, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Χρ. Μέτιος: Θέλουμε η διοργάνωση να γίνει θεσμός

«Ο αθλητισμός, πολύ περισσότερο όταν αφορά και νέα παιδιά, η ανάδειξη των πόλεών μας και η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας είναι βασικοί στόχοι της Διοίκησής μας. Για αυτό θέλουμε και η συγκεκριμένη διοργάνωση να καταστεί θεσμός της Περιφέρειάς μας». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τη στόχευση της διοίκησής του ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος όσον αφορά τη διοργάνωση του 1ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών Ηλικιών Κ12, Κ14 σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες 14 Ιουνίου στην έδρα της Περιφέρειας.

Στην πρώτη αυτή διοργάνωση στην Κομοτηνή συμμετέχουν 400 αθλητές ηλικίας μέχρι 14 ετών από 20 ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες και δευτεραθλήτριες στα Τοπικά Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα της κάθε Ένωσης.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει στόχο την προώθηση της ενασχόλησης των νέων με τον αθλητισμό και την ανάδειξη ιδανικών και αξιών του αθλητισμού μέσα από το ποδόσφαιρο, η οποία θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ερωτηθείς από τον «Χ» εάν έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι ποδοσφαιριστές ή προπονητές -έστω και παλαίμαχοι- για να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά, ο κος Μέτιος απάντησε, «είμαστε θετικοί σε καθετί που έχει σχέση με τον αθλητισμό. Έλειπε μια σημαντική διοργάνωση που αφορά το ποδόσφαιρο. Ήρθε η ώρα να την πραγματοποιήσουμε και είμαι πολύ ικανοποιημένος που συμφώνησαν όλες οι ΕΠΣ. Είμαστε θετικοί (στο να έρθουν προπονητές ή παίχτες), δεν μπορούν να γίνουν όλα αμέσως. Να περιμένετε και άλλες εκπλήξεις».

Ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης Οικονομικών και Αθλητισμού Αχμέτ Ιμπράμ δήλωσε πως «στόχος είναι να δώσουμε επιπλέον κίνητρα στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού με την παρουσία 20 ομάδων που θα βρεθούν στην Κομοτηνή το τριήμερο 16-18 Ιουνίου».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο θεσμός να είναι επιτυχημένος και μακάρι όντως να γίνει θεσμός. Η ειδική σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ σε θέματα πολιτισμού Ζωή Κοσμίδου ανέφερε πως «από την στιγμή που προετοιμαζόταν το πρόγραμμα δράσης της φετινής χρονιάς, ο περιφερειάρχης μας έδωσε την κατεύθυνση. Έγινε μια μεγάλη δουλειά σε συνεργασία με τις ΕΠΣ και πιστεύω ότι θα έχει μεγάλη ανταπόκριση (η διοργάνωση) στα παιδιά και στους γονείς».

Στη συνέντευξη Τύπου επίσης συμμετείχαν πρόεδροι και εκπρόσωποι των Διοικήσεων των ΕΠΣ. Το τουρνουά θα διεξαχθεί τις ώρες 09:00-13:00 και 17:00-20:30. Με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και της ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ.

Πηγή: xronos.gr

Share it