Search

A’ ΕΠΣ Ξάνθης: Πρώτος σκόρερ ο Κώστας Ξαντινίδης, η λίστα με τους 10 τοπ σκόρερ της κατηγορίας!

Με συνολικά 539 τέρματα να έχουν σημειωθεί ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, εκ των οποίων τα 76 να σημειώσουμε πως είναι τα άνευ οπότε ουσιαστικά έχουν σημειωθεί 463 γκολ από τα οποία τα 149 σημειώθηκαν από τους τοπ 10 σκόρερ της κατηγορίας.

Πάμε όμως να δούμε πως έχει η κατάσταση μια αγωνιστική πριν το φινάλε στην μάχη των σκόρερ.

Στην κορυφή των σκόρερ ολοκλήρωσε μια άκρως παραγωγική σεζόν ο πολύπειρος Κώστας Ξαντινίδης(φωτο) της Ελπίδας Γενισέας με 21 τέρματα, ενώ στην δεύτερη θέση των σκόρερ έχοντας δώσει και λιγότερα ματς τελείωσε το πρωτάθλημα ο Αμέτ Ερκάν του Φίλιππου Δροσερού. Δύο πολύ έμπειροι επιθετικοί με τον Κώστα Ξαντινίδη να έχει αναδειχτεί αρκετές φορές τοπ σκόρερ της ΕΠΣ Ξάνθης ενώ ανάλογες επιδόσεις είχε και ο Ερκάν στην ΕΠΣ Θράκης και επιβεβαίωσε στην πρώτη του σεζόν στο τοπικό πρωτάθλημα της Ξάνθης.

Στην τρίτη θέση τελείωσε την χρονιά ο Λάζαρος Ορφανίδης που έκανε μια τρομερή σεζόν στην Θαλασσιά, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο συμπαίκτης του στην Αναγέννηση και εκ των πλέον μπαρουτοκαπνισμένων φορ του Νομού Γιάννης Καζάκης αλλά και μια μεγάλη ελπίδα για το μέλλον του ποδοσφαίρου της Ξάνθης ο ταλαντούχος νεαρός επιθετικός του Απόλλωνα Ξάνθης, Χρήστος Μαρκοσιάν που έχουν σκοράρει από 15 τέρματα.

Στην έκτη θέση μόνος του ο πολύπειρος Γιάννης Χριστοφορίδης του Άρη Πετεινού που σκόραρε 14 γκολ έχοντας μάλιστα αγωνιστεί στα περισσότερα ματς ως στόπερ. Με ένα λιγότερο γκολ(13 τέρματα) τελείωσε το πρωτάθλημα ο Στέλιος Κωφίδης του Ηρακλή Ζυγού ενώ την 8αδα συμπλήρωσε ο συμπαίκτης του στον Ηρακλή Γιάννης Ισκελής με 12 γκολ.

Την δεκάδα των top scorer συμπλήρωσαν οι Πάρης Κοτόπουλος της Βιστωνίδας και Γιώργος Μαστανιάδης του ΑΠΟΞ, με τον πρώτο πάντως να είναι ο μοναδικός της λίστας των top10 που από το Γενάρη που πήγε στην ομάδα του έχοντας το μικρότερο αριθμό συμμετοχών σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους της πρώτης δεκάδας.

Κορυφαία επίθεση της κατηγορίας είχε ο πρωταθλητής Άρης Πετεινού που έχει σκοράρει 66 τέρματα, με την Ελπίδα Γενισέας να ακολουθεί με 63,  στην τρίτη θέση η Βιστωνίδα με  55, την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν Ηρακλής Ζυγού(54 γκολ), Αναγέννηση Θαλασσιάς(53 γκολ) και Φίλιππος Δροσερού(53 γκολ)

Η ομάδα με τον μεγαλύτερο πλουραλισμό σκόρερ έχει η Βιστωνίδα που έχει 17 διαφορετικούς σκόρερ, με τους Άρη Πετεινού, Φίλιππο Δροσερού και Ηρακλή Ζυγού να ακολουθούν με 13 διαφορετικούς σκόρερ, με την πρώτη επτάδα να συμπληρώνουν ο Απόλλωνας Ξάνθης με 11, η Ελπίδα Γενισέας με 10 όσους έχουν και Παύλος Μελάς Κουτσού & ΑΠΟΞ.

Να σημειώσουμε εδώ πως δεν υπολογίζονται τα τέρματα που έχουν σημειωθεί κόντρα στον Απόλλωνα Διομηδείας καθώς μετά την αποβολή της ομάδας ακυρώθηκαν όλα τα παιχνίδια της.

Αναλυτικά οι τοπ 10 σκόρερ της Α’ κατηγορίας:

21 γκολ:  Κώστας Ξαντινίδης (Ελπίς Γενισέας)

20 γκολ: Aμέτ Ερκάν (Φίλιππος Δροσερού)

17 γκολ: Λάζαρος Ορφανίδης (Αναγέννηση Θαλασσιάς)

15 γκολ: Χρήστος Μαρκοσιάν (Απόλλων Ξάνθης), Γιάννης Καζάκης (Αναγέννηση Θαλασσιάς),

14 γκολ: Γιάννης Χριστοφορίδης (Άρης Πετεινού)

13 γκολ: Στέλιος Κωφίδης (Ηρακλής Ζυγού)

12 γκολ: Γιάννης Ισκελής (Ηρακλής Ζυγού),

11 γκολ: Πάρης Κοτόπουλος (ΑΟ Βιστωνίδα), Γιώργος Μαστανιάδης (ΑΠΟΞ)

Share it