Search

Επίθεση Ραγκούση και αναδίπλωση Ντόρας Μπακογιάννη για τις απειλές στη μειονότητα της Ροδόπης!

Να «μαζέψει» τον εκβιασμό της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ροδόπη, όπου βγήκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά και τις έντονες αντιδράσεις.

Η πρώην ΥΠΕΞ και επικεφαλής διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη, η οποία κάλεσε εκπροσώπους της μειονότητας για να τους απειλήσει ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα αν στις επόμενες εκλογές δεν ψηφίσουν ΝΔ, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 σήμερα, όπου και αντιπαρατέθηκε με τον Γιάννη Ραγκούση, ισχυρίστηκε ότι δεν εκβίασε, ενώ μετά τη σφοδρή αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε ότι η ΝΔ αν βγει κυβέρνηση, δεν θα ασκήσει διαφορετική πολιτική, άσχετα του εκλογικού αποτελέσματος στη Ροδόπη.

Συγκεκριμένα η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για τις απειλές, υποστήριξε: «Έχετε ακούσει κανέναν εκβιασμό να γίνετε μπροστά σε 15 τηλεοπτικά κανάλια; Έχω μία μακροχρόνια χρόνια με τη μειονότητα, πάνω από 30 χρόνια. Ανεβαίνω και κατεβαίνω τα βουνά της Ροδόπης και της Ξάνθης. Τους ξέρω πάρα πολύ καλά και τους αγαπώ πάρα πολύ. Αυτό που τους είπα είναι ότι χρειάζεται αυτή η σχέση εμπιστοσύνης με τη ΝΔ να αποδειχθεί και στην κάλπη. Περάσαμε δύσκολα, με μεγάλη μου λύπη – γιατί έχω συνεργαστεί πάρα πολλά χρόνια με όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Θράκης – είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώνει 30 χρόνια μειονοτικής πολιτικής με τις τελευταίες του επιλογές».

«Αυτό που πήγα και τους είπα είναι δώστε μου δύναμη, διότι σε εμένα κατέληγαν όλα αυτά τα χρόνια, για να μπορέσω να σας υπερασπιστώ αποτελεσματικά» συμπλήρωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Γιάννης Ραγκούσης παίρνοντας τον λόγο υπογράμμισε ότι «ήταν πρωτοφανής στα μεταπολιτευτικά χρονικά ωμός δημόσιος εκβιασμός. Έγινε μπροστά στις κάμερες για να μεταδοθεί στο σύνολο της μειονότητας γιατί ήταν ένα κλιμάκιο με επικεφαλής την κυρία Μπακογιάννη αλλά δεν είδα πολλούς μουσουλμάνους Έλληνες. Ο λόγος που αυτός ο ωμός εκβιασμός έγινε μπροστά στις κάμερες ήταν για να πάει το μήνυμα μέσω των τοπικών ΜΜΕ σε κάθε σπίτι μουσουλμανικό Ελλήνων πολιτών στην Ροδόπη και ευρύτερα στη Θράκη».

Όπως είπε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «είναι εντελώς μακριά από το Σύνταγμα, ευθέως παραβιάζει τον πολιτικό και νομικό πολιτισμό του ευρωπαϊκού λεγόμενου κεκτημένου. Φτάσαμε στο σημείο η ΝΔ να προσπαθεί να αποσπάσει τη νίκη σε ένα νομό απειλώντας και εκβιάζοντας ότι αν δεν ψηφιστεί η ίδια, τότε θα δουν τι έχουν να πάθουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Είναι δυνατόν το 2023 να υπάρχει ένα κόμμα στην Ελλάδα που να εξαρτά το τι θα κάνει στους πολίτες ανάλογα με το αν ψηφιστεί ή όχι; Μπορεί να πει κανείς το ίδιο στους ελεύθερους επαγγελματίες; Ακόμα και σήμερα δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήστε συγγνώμη για αυτόν τον δημόσιο εξευτελιστικό για Έλληνες εκβιασμό που διαπράξατε ως κόμμα;».

«Τους μιλούσατε με την αυθάδεια, την αλαζονεία αυτού που θα συμβεί στον ελληνικό λαό αν πραγματικά παραμείνετε με τα αποτελέσματα του Μαΐου, δηλαδή παντοδύναμοι, αυτό που επιδιώκετε. Τους είπατε με λίγα λόγια, “κοιτάξτε ποιοι είμαστε”» τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης και απηύθυνε ένα συγκεκριμένο ερώτημα προς τη Ντόρα Μπακογιάννη:

«Εάν δεν σας ψηφίσουν και μείνει κόκκινη η Ροδόπη, θα ασκήσετε ως κυβέρνηση την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί για τη Θράκη;».

«100%» απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη, με τον Γιάννη Ραγκούση να υπογραμμίζει: «Μόλις ομολογήσατε ότι όχι μόνο διαπράξατε μία χυδαία απειλή και έναν εκβιασμό ως κόμμα αλλά τους είπατε και ψέματα. Γιατί δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα σε βάρος αυτών των ανθρώπων όπως ουσιαστικά απειλήσατε και αφήσατε ανοιχτό να κάνετε»

Share it