Search

Τίμησε τους πρωταθλητές Ευρώπης 2005 του μπάσκετ το 31ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ (+photos)

Ξεκίνησε την Παρασκευή 9 Ιουνίου το 31ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Δ.Σ.Φ.Α.Α.)

Η επίσημη τελετή έναρξης έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκε το ελληνικό μπάσκετ, στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΟΚ, Ευάγγελου Λιόλιου, με την παρουσία παικτών και προπονητών όπως οι Παναγιώτης ΓιαννάκηςΓιάννης ΚαλαμπόκηςΔημήτρης ΠαπανικολάουΝίκος ΧατζηβρέτταςΝίκος Σταυρόπουλος, Βάιος Γιώρας και Φραγκίσκος Αλβέρτης, οι οποίοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην λαμπρή ιστορία του.

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκε με το κορυφαίο βραβείο του τμήματος, «Βραβείο Νίκος Σαμαράς» μια εμβληματική γυναίκα, η Άδα Σταματάτου που προάγει τον αθλητισμό και το αθλητικό κίνημα με βάση την αξία του για τον άνθρωπο.

Δείτε φωτογραφίες:

Πριν τις βραβεύσεις πραγματοποιήθηκε ένα ξεχωριστό δρώμενο από φοιτήτριες ειδικοτήτων μπάσκετ και ρυθμικής γυμναστικής, οι οποίες και έφεραν στην σκηνή το τρόπαιο του 2005.

Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αποτελεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ετήσια επιστημονική εκδήλωση, που διοργανώνει απρόσκοπτα η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1993 και πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις του τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Το Συνέδριο φιλοξενεί και φέτος καταξιωμένους ομιλητές, με μακρά ακαδημαϊκή θητεία στην Αθλητική Επιστήμη και πληθώρα από Έλληνες αλλά και ξένους σύνεδρους από διάφορες χώρες, ενισχύοντας το επιστημονικό κύρος και την αναγνωρισιμότητα του Τμήματος στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα.

Share it