Search

ΕΠΣ Ξάνθης: Στον Τελικό του Κυπέλλου για 16η φορά στην ιστορία του ο Ορφέας Ξάνθης

Ο Ορφέας Ξάνθης θα είναι ο αντίπαλος του ΑΟ Βιστωνίδας στον φετινό Τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, στην 44η διοργάνωση του θεσμού.

Ο πολυνίκης του θεσμού  με 11 κατακτήσεις προκρίθηκε για 16η φορά στον Τελικό της διοργάνωσης, επικρατώντας με 1-5 της Ελπίδας Γενισέας στο γήπεδο του Κουτσού, σε ένα ματς με δύο τελείως διαφορετικές εικόνες και την διαφορά κατηγοριών που χωρίζει τις δυο ομάδες να είναι εμφανής στον αγωνιστικό χώρο.

Στο πρώτο μέρος η Ελπίδα στεκόταν εξαιρετικά καθώς με την προσέγγιση της είχε περιορίσει αρκετά την ομάδα του Ορφέα και μάλιστα στο 10′ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με το σουτ του Γκασιμπαγιαζίδη να μην βρίσκει στόχο. Στο 13′ πάντως σημειώθηκε μια από τις φάσεις που έμελλαν να είναι καθοριστικές για το ματς καθώς σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης του Γκασιμπαγιαζίδη δέχτηκε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα από πάτημα του Νίκου Μελισσόπουλου, σε μια φάση που ο επιθετικός του Ορφέα τιμωρήθηκε με κίτρινη όμως από την ομάδα της Γενισέας ζήτησαν αποβολή για βίαιο μαρκάρισμα που μάλιστα ήταν τόσο σοβαρό που ο επιθετικός της Ελπίδας δεν μπόρεσε να επανέλθει και στο 27′ έγινε αναγκαστική αλλαγή μια και παρά την προσπάθεια του δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Η ομάδα του Ορφέα μετά το πρώτο τέταρτο άρχισε να ισορροπεί και προσπάθεια κυρίως με προσπάθειες Ιωαννίδη και Πασχαλάκη από τα άκρα να απειλήσει, έχοντας μια καλή στιγμή στο 18′ με τον δεύτερο και στο 24′ μετά από ατομική προσπάθεια ο Θανάσης Ιωαννίδης κέρδισε το πέναλτι από ανατροπή του Δημητριάδη παράβαση που εκτέλεσε εύστοχα ο Νίκο Μελισσόπουλος για το 1-0 υπέρ του Ορφέα.

Στο 36′ ο Ορφέας είχε νέα ευκαιρία με κεφαλιά του Κουκουρίγκου που δεν βρήκε στόχο, με την ατυχία πάντως να χτυπά ξανά την Ελπίδα που μετά τον Γκασιμπαγιαζίδη έχασε με τραυματισμό και τον Μιχάλη Χιονίδη στο 37′ κάνοντας το έργο της Γενισέας ακόμα πιο δύσκολο.

Ο Ορφέας έχοντας το μομέντουμ από το προβάδισμα του και το σοκ στην Ελπίδα από τις δύο αναγκαστικές αλλαγές πίεσε πολύ και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους είχε καλές στιγμές με Πασχαλάκη, Κουτσό και Μελισσόπουλο χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν δίχτυα με το 0-1 να είναι και το σκορ ημιχρόνου

Στην επανάληψη η ομάδα του Ορφέα μπήκε δυνατά και διπλασίασε τα τέρματα της με ένα γκολ “ποίημα” του Θανάση Ιωαννίδη με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή για το 2-0 μόλις στα 30′ δεύτερα από την έναρξη του Β’ μέρους

Έχοντας πλέον σαφές προβάδισμα ο Ορφέας συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα και στο 59′ έδειξε να “καθαρίζει” το ματς όταν μετά από κλέψιμο του Κουτσού από τον Τσέκο στο κέντρο, διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ οι της Ελπίδας, ο Κουκουρίγκος συνεργάστηκε με το Νίκο Μελισσόπουλο που με κάθετη βρήκε ξανά τον Γιώργο Κουυκουρίγκο που βγήκε απέναντι στον Ζαρζακόπουλο και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0.

Στο 66′ η ομάδα του Ορφέα άγγιξε το τέταρτο γκολ όταν σε ιδανική εκδήλωση αντεπίθεσης και ωραίο passing game ο Πασχαλάκης έγινε τελικός αποδέκτης έκανε το πλασέ όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Με την Ελπίδα στο 75′ να καταφέρνει να μπει ξανά στο ματς με καρφωτή κεφαλιά του αρχηγού της Μιχάλη Μελισσόπουλου που μείωσε σε 3-1.

Όμως η απάντηση του Ορφέα ήταν άμεση και στο 78′ μετά από γύρισμα του Πασχαλάκη ο Κόντο έπιασε την κεφαλιά ο Ζαρζακόπουλος απέκρουσε όμως ο 16χρονος Θανάσης Μπογιατζίδης που ακολουθούσε πήρε το ριμπάουντ και από κοντά σκόραρε για το 4-1.

Το “κερασάκι” στην πρόκριση του Ορφέα έβαλε στο 92′ ο Χρήστος Πασχαλάκης με δυνατό σουτ εντός περιοχής διαμορφώνοντας το τελικό 5-1 στέλνοντας πανηγυρικά την ομάδα του στον μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Μια και στα τελευταία λεπτά το ματς είχε κυρίως πολλές αλλαγές, με αμφότερους τους προπονητές να βάζουν πολλά νεαρά παιδιά και πιο συγκεκριμένα τους 16χρονους Μπογιατζίδη, Μπουρδούνη, Τσολάρι ο Ορφέας και τον 14χρονο Κομαχίδη και τον 17χρονο Κοτσάνη η Ελπίδα.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Θόδωρος Γιαπουτζής με βοηθούς τους Αχιλλέα Τόσκα και Ομέρ Κεχαγιά και τέταρτο τον Αλέξανδρο Διαλυνά.

ΕΛΠΙΣ ΓΕΝΙΣΕΑΣ: Ζαρζακόπουλος, Λεσκόφτσης, Δημητριάδης, Μελισσόπουλος, Τυριάκης(87′ Πετρίδης), Μπουλούτ(87′ Κομαχίδης), Πανταζίδης(87′ Κοτσάνης), Ξαντινίδης, Τσέκος, Χιονίδης(36′ λ.τρ. Παπαδόπουλος Δ.), Γκασιμπαγιαζίδης(27′ λ.τρ. Ταχτσίδης)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γεωργιάδης, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας(73′ Κόντο), Παπαστεφάνου, Καλαϊτζόπουλος, Σωτηράκογλου(87′ Μπουρδούνης), Ιωαννίδης(87′ Τσολάρι), Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος(61′ Μπογιατζίδης), Κουτσός(73′ Τσάκαλος) Πασχαλάκης

Μπορείτε να ξαναδείτε ολόκληρο το ματς:

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ του αγώνα

Share it