Search

ΕΠΣ Ξάνθης: Στον τελικό του Κυπέλλου η Βιστωνίδα!

Ο ΑΟ Βιστωνίδας είναι ο πρώτος φιναλίστ του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης.

Η Βιστωνίδα που θα βρεθεί σε τελικό για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια (το 2009 ήταν η τελευταία φορά), στον ημιτελικό που διεξήχθη στο γήπεδο των Κιμμερίων και παρακολουθήσατε ζωντανά από το SportsAddict.gr, επικράτησε 3-0 του Φίλιππου Δροσερού.

Στο 24′ ο Πάρης Κοτόπουλος ήταν αυτός που μετά από βαθιά μπαλιά έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και δεν αστόχησε ανοίγοντας το σκορ. Στο 31′ με κεφαλιά του Σαμαρά σε φάση διαρκείας η Βιστωνίδα έκανε το 2-0, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 65′ με αυτογκόλ μετά από κόρνερ του Τζεβελέκη.

Η Βιστωνίδα στον τελικό θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ελπίδα Γενισέας – Ορφέας Ξάνθης (Τρίτη 9 Μαΐου LIVE από το SportsAddict).

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά προσεκτικά με καμία από τις δύο να μην ρισκάρει και τους δύο γκολκίπερ τουλάχιστον το πρώτο 20λεπτο να μην ανησυχούν καθόλου. Όλα αυτά μέχρι το 24′ όταν από βαθιά μπαλιά του Ανδρέα Σαμαρά ο Πάρης Κοτόπουλος βγήκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας του Δροσερού πρόλαβε την έξοδο του Καραγιαννιώτη και με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Μετά το σοκ του γκολ η ομάδα του Δροσερού δεν κατάφερε να αντιδράσει και σα να μην έφτανε αυτό στο 31′ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φώτη Τζεβελέκη και φάση διαρκείας ο Σαμαράς πήρε την καρφωτή κεφαλιά έδιωξε ο Αλήογλου όμως όπως υπέδειξαν Δανδανόπουλος και Δρακίδης μέσα από την γραμμή και έτσι έγινε το 2-0.

Με απόλυτη ευστοχία η Βιστωνίδα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με πολύ σημαντικό προβάδισμα δύο τερμάτων ενώ στον Φίλιππο καλούνταν να βρουν τρόπο για αντίδραση

Στην επανάληψη η ομάδα του Δροσερού μπήκε πιο δυνατά ζήτησε πέναλτι για χέρι στο 49′ ενώ στο 56′ την κεφαλιά του Αμέτ Ερκάν απέκρουσε σωτήρια ο Μανιάς κρατώντας το 2-0.

Στο 65′ η ομάδα της Βιστωνίδας που ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στην πίεση του Δροσερού κατάφερε να “καθαρίσει” το ματς όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φώτη Τζεβελέκη μονομάχησαν στον αέρα Μαμαλίγκατζης και Μέκερα με τον αμυντικό του Δροσερού άθελα του να κάνει τελευταίος επαφή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με την Βιστωνίδα να έχει και μια μεγάλη στιγμή με τον Κοτόπουλου στο 71′, το 3-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα που χάρισε στην Βιστωνίδα την πρόκριση στον 3ο τελικό της ιστορίας της.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Γιώργος Δρακίδης με βοηθούς τους Γιώργο Χρυσέλη και Δημήτρη Δανδανόπουλο και τέταρτο τον Σεζέρ Φεράτογλου.

ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ(Δ. Καρύδης): Μανιάς, Τολμίδης, Μπαμπούρης(83′ Πιτσόλης), Σαμαράς, Μαμαλίγκατζης(83′ Τσεπνόγλου), Κεσκινίδης, Αγγελίδης, Τζεβελέκης Φ., Κοτόπουλος(83′ Παπάζογλου), Κιολείδης(73′ Ρόμπης), Μετεντζίδης(46′ Τσαπατώλης)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ(Ερσ. Καντουχάρ): Καραγιαννιώτης, Τσιλιγγρός, Χασανκήλ(46′ Μουμίνογλου Τ.), Καρατζάς(73′ Τόλιας), Ρετζέπογλου, Ζιπίδης, Ξιμιτίδης, Μέκερα, Αμέτ Ερκάν, Αλή Ογλου Μπαρή(46′ Κιουλού Σ.), Χασάνογλου Ερσ.(70′ Καράνταης)

Ολόκληρος ο αγώνας παρακάτω:

Share it