Search

Photos: Μόνο το γκολ έλλειψε από το ντέρμπι Ιπποκράτη – Ορέστη

Στο 0-0 έμειναν Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης και Ορέστης Ορεστιάδας στο ντέρμπι κορυφής της 16ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου. 

Με 2 αγωνιστικές να μένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Ορέστης κράτησε με αυτή την ισοπαλία την διαφορά από την 2η θέση και τον Ιπποκράτη στους 7 βαθμούς. Ορέστης και Ιπποκράτης είναι και οι δύο ομάδες που έχουν «κλειδώσει» και μαθηματικά την συμμετοχή τους στα play off που θα κάνουν πρεμιέρα στις 26 Μαρτίου, με τις άλλες δύο θέσεις να παίζονται ακόμη.

Το κυριακάτικο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στην Δραγάνα παίχτηκε με βροχή στο πρώτο ημίχρονο και με καλό καιρό στο δεύτερο, με τον αγωνιστικό χώρο πάντως να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και να μην δυσκολεύει λεπτό τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού όπως συνέβη και σε όλα τα πρωταθλήματα σε όλη την χώρα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες, με τις δύο ομάδες να έχουν μοιρασμένες ευκαιρίες και μόνο το γκολ να λείπει από το ντέρμπι αυτό. Το α’ μέρος δεν κύλησε αναίμακτα για τους δύο προπονητές καθώς προχώρησαν σε 3 αναγκαστικές αλλαγές (μία ο Ορέστης και δύο ο Ιπποκράτης). Πιο σοβαρός απ’ όλους φαίνεται πως ήταν ο τραυματισμός του τερματοφύλακα του Ορέστη Παναγιώτου οποίος χτύπησε άσχημα στο γόνατο σε μία έξοδο που έκανε κατά την οποία συγκρούστηκε με τον Δεδελούδη. Ο γκολκίπερ του Ορέστη αντικαταστάθηκε από τον Δουλούδη και διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του. Εκτός αγωνιστικού χώρου όμως βγήκε και ο Δεδελούδης με το φινάλε του ημιχρόνου ο οποίος επίσης υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Αυτή ήταν η τρίτη αναγκαστική αλλαγή για τον Γιώργο Μαρασλή καθώς είχαν προηγηθεί εκείνες του Ποπότη και Ευστρατιάδη στο α’ μέρος.

Στο αγωνιστικό τώρα καθαρά κομμάτι του αγώνα, ο Ιπποκράτης απείλησε πρώτος με το σουτ του Ποπότη να φεύγει άουτ στο 3′. Στο 6′ θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία για τον Ορέστη με παίκτη της ομάδας να μην μπορεί να βρει την μπάλα σε σέντρα μέσα στην περιοχή. Στο 20′ Παναγιώτου και Δεδελούδης θα συγκρουστούν σφοδρά μέσα στην περιοχή. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από τον γιατρό της συνάντησης, θα διαπιστωθεί ότι ο Παναγιώτου δεν μπορεί να συνεχίσει, με τον αρχηγό του Σταματόπουλο και τον επιθετικό του Ιπποκράτη Πιλτικάκη, να τον βοηθούν να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου για να διακομισθεί στο νοσοκομείο.  Στην θέση του Παναγιώτου πέρασε ο Δουλούδης ενώ ο Δεδελούδης άντεξε μέχρι την ανάπαυλα όταν και αντικαταστάθηκε. Τέσσερα λεπτά μετά Ποπότης και Ευστρατιάδης που είχαν επίσης προβλήματα (τραυματισμού ο πρώτος, ένιωσε αδιαθεσία ο δεύτερος) αποχώρησαν επίσης. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λαζαρίδης θα απειλήσει με κεφαλιά αλλά ο Στεφανίδης θα μπλοκάρει.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τον Ορέστη να απειλεί, με τον Σταματόπουλο να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Λαζαρίδη στο 62′. Στο 68′ σουτ του Χριστοφορίδη μπλόκαρε ο Στεφανίδης. Στο 73′ θα χαθεί η σημαντικότερη ευκαιρία στο παιχνίδι για τον Ορέστη με τον Λαζαρίδη να σημαδεύει το δοκάρι. Στο 76′ ο Ιπποκράτης απάντησε στα δοκάρια, με μακρινό σουτ να σταματάει στο οριζόντιο του Δουλούδη. Στην επαναφορά ο Ιπποκράτης ζήτησε πέναλτι για χέρι αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε».

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο κ. Κωστούλας με βοηθούς τους κ.κ. Βασιλόπουλο και Κωτσόπουλο.

Συνθέσεις:

Ιπποκράτης Αλεξ/πολης (Γιώργος Μαρασλής): Στεφανίδης Α., Καλτσάς, Κουρτίδης, Καρασερίδης, Τσιριγώτης, Ευστρατιάδης (27′ λ.τρ. Ιγνατιάδης), Γκαβανόζης, Καράμπελας (85′ Τηλέγραφος), Πιλτικάκης, Δεδελούδης (46′ λ.τρ. Μαργαρίτης), Ποπότης (27′ λ.τρ. Γκόριτσα).

Ορέστης Ορεστιάδας (Παναγιώτης Μυλωνάς): Παναγιώτου (23′ λ.τρ. Δουλούδης), Ζούρκος, Κομεσίδης, Γιαννακίδης, Γκουντενούδης, Μαμρικισβίλι (65′ Πετρόπουλος), Λαζαρίδης, Ανδρεάδης, Χρηστούδης, Σταματόπουλος, Χριστοφορίδης (85′ Καπουσούζης).

Δείτε φωτογραφίες:

Share it