Search

Σε απόσταση 4 γκολ οι 9 τοπ σκόρερ της Γ’ κατηγορίας! Πρώτος μετά από 13 αγωνιστικές ο Μαρίνος Ψωμάς

Με συνολικά 189 τέρματα να έχουν σημειωθεί έχουν διεξαχθεί οι 13 πρώτες αγωνιστικές στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, εκ των οποίων τα 59 έχουν σημειώσει οι 9 τοπ σκόρερ έως τώρα.

Στην κορυφή των σκόρερ βρίσκεται ο Μαρίνος Ψωμάς του ΑΠΟΞ Ραιδεστού με 9 τέρματα, ενώ από κοντά σε απόσταση ενός τέρματος είναι οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές του Ορφέα Ξάνθης Β’ Μεχμέτ Κιοσέ και Κερέμ Κίναλη.

Στα 6 τέρματα έχουμε τέσσερις νεαρούς παίκτες που προέρχονται από ομάδες Β’. Πιο συγκεκριμένα είναι οι Δημήτρης Παπαθεοδώρου & Κυριάκος Αβερόπουλος του Άρη Πετεινού Β’, ο Καπζά Εγκέ του Ηρακλή Ζυγού Β’ και ο Νίκος Καμίλης της Ασπίδας Ξάνθης Β’. Την πρώτη 9αδα συμπληρώσουν ακόμα δύο νεαροί ποδοσφαιριστές ομάδων Β’, και πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Αποστολίδης του ΑΠΟΞ Β’ και ο Θανάσης Παπάζογλου της Βιστωνίδας Β’.

Κορυφαία επίθεση της κατηγορίας μετά από 13 στροφές έχει ο πρωτοπόρος Άρης Πετεινού Β’ που έχει πετύχει 37 τέρματα, με τον Ορφέα Ξάνθης Β’ να ακολουθεί με 30 τέρματα ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι ΑΠΟΞ Ραιδεστός (25 γκολ), ΑΕΚ Κυψέλης (21 γκολ) και Ηρακλής Ζυγού (21 γκολ).

Η ομάδα με τον μεγαλύτερο πλουραλισμό σκόρερ έχουν από 12 διαφορετικούς παίκτες οι Άρης Πετεινού Β’ και Ηρακλής Ζυγού Β’, με τους ΑΠΟΞ Ραιδεστό και ΑΕΚ Κυψέλης να ακολουθούν με 10 διαφορετικούς σκόρερ, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Ορφέας Ξάνθης Β’ με 9 διαφορετικούς σκόρερ.

Να σημειώσουμε εδώ πως δεν υπολογίζονται τα τέρματα που έχουν σημειωθεί κόντρα στο Νέστο Κύρνου καθώς μετά την αποβολή της ομάδας ακυρώθηκαν όλα τα παιχνίδια της.

Αναλυτικά οι 9 τοπ σκόρερ της Γ’ κατηγορίας μετά από 13 αγωνιστικές:

9 γκολ: Μαρίνος Ψωμάς (ΑΠΟΞ Ραιδεστός),

8 γκολ: Μεχμέτ Κιοσέ, Κερέμ Κίναλη (Ορφέας Ξάνθης Β’),

6 γκολ: Δημήτρης Παπαθεοδώρου, Κυριάκος Αβερόπουλος (Άρης Πετεινού Β’), Καπζά Εγκέ (Ηρακλής Ζυγού Β’), Νίκος Καμίλης (Ασπίδα Ξάνθης Β’)

5 γκολ: Γιάννης Αποστολίδης (ΑΠΟΞ Β’), Θανάσης Παπάζογλου (ΑΟ Βιστωνίδας Β’)

Share it