Search

Χορταστική ισοπαλία στην ματσάρα του Ορφέα Ξάνθης με την Καβαλα!(+photos)

Ισόπαλο με 2-2 έληξε το παιχνίδι του Ορφέα Ξάνθης με την Καβάλα στο γήπεδο ΑΟΞ, παιχνίδι ιδιαίτερα χορταστικό που ικανοποίησε από πλευράς θεάματος τους φιλάθλους των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο αν και αμφότεροι στο φινάλε ένιωθαν πως η δική τους ομάδα άξιζε τη νίκη σε ένα πολύ καλό παιχνίδι παρότι έγινε σε έναν πολύ ταλαιπωρημένο αγωνιστικό χώρο απο την κακοκαιρία του τριημέρου στην Ξάνθη

Ο Ορφέας μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με την σέντρα είχε σπουδαία διπλή ευκαιρία, με τον Σταθάκη να σταματά αρχικά το σουτ του Κουκουρίγκου ενώ στη συνέχεια της φάσης μετά από γέμισμα του Πασχαλάκη ο Νίκος Μελισσόπουλος στην επιστροφή του έπιασε το σουτ με τον Εβρίτη πρώην κίπερ του ΑΟΞ να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση

Στο 7′ οι Καβαλιώτες πήραν κεφάλι στο σκορ όταν ο Σαλπιγγίδης ανετράπη από τον Τζαμπάζ Χακή μέσα στην περιοχή και ο ρέφερι του αγώνα καταλόγισε πέναλτι, με τον Ιορδανίδη να ευστοχεί από τα 11μετρα για το 0-1.

Η απάντηση του Ορφέα δεν άργησε να έρθει και στο 17′ ο Μελισσόπουλος με πολύ ωραία κίνηση άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με πάσα την κατάλληλη στιγμή βρήκε εντός περιοχής τον Γιώργο Κουκουρίγκου που με βολίδα εντός περιοχής την έστειλε στο “γάμα” για το 1-1.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης οι Καβαλιώτες ανέβασαν την πίεση τους και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους είχαν καλές στιγμές. Στο 24′ με εκτέλεση φάουλ ο Μπαρέττας βρήκε τον Μπιμπισίδη που έπιασε την κεφαλιά με τον Γεωργούση να μπλοκάρει σταθερά. Στο 35′ μετά από σέντρα του Γεωργακούδη ο Γερογιάννης έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της ξανθιώτικης άμυνας με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα απο το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 37′ και το 41΄ο Δημήτρης Γεωργούσης έκανε ακόμα δύο μεγάλες επεμβάσεις αμφότερες σε σουτ του Αργύρη Μπατρέτα με το φινάλε του πρώτου μέρος να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 σε ένα ματς με πολύ καλό ρυθμό.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ορφέα καθώς στο 50′ έγινε ένα γέμισμα στην περιοχή της ξανθιώτικης ομάδας ο Γεωργούσης δεν κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά με τον Σαλπιγγίδη που ήταν κοντά να παίρνει το ριμπάουντ και να πλασάρει για το 1-2

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο όμως η απάντηση του Ορφέα ήταν άμεση και εντυπωσιακή, και έτσι στο 65′ μετά απο κόρνερ που εκτέλεσε ο Κατρανίτσας και αναμπουμπούλα στην άμυνα της Καβάλας ο Οδυσσέας Παπαστεφάνου με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2.

Μετά την ισοφάριση το ματς έγινε “ροντέο” με την μπάλα να παίζεται πάνω – κάτω με συνεχείς επικίνδυνες καταστάσεις και στις δυο εστίες και ιδιαίτερα ο Ορφέας με ταχύτατες αντεπιθέσεις ουκ ολίγες φορές άγγιξε το γκολ της νίκης, κάτι που πέτυχε στο 85′ ο Μαυρόπυλος όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το τελικό 2-2 αφήνει γλυκόπικρη γεύση και στις δύο ομάδες που μπορούσαν τη νίκη, αλλά σίγουρα για την Καβάλα ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την κορυφή αλλά και για τον Ορφέα να πάρει ακόμα μια μεγάλη νίκη που θα του έδινε βαθιά βαθμολογική ανάσα

Με αυτή την ισοπαλία ο Ορφέας Ξάνθης έφτασε τους 15 βαθμούς(δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία) και την επόμενη αγωνιστική έχει μπροστά του το ξανθιώτικο ντέρμπι με τον Άρη Αβάτου στην Φελώνη(29/1, 15:00 LIVE SA). Η Καβάλα έφτασε τους 24 βαθμούς και έμεινε στο -3 από την κορυφή και την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί στο “Ανθή Καραγιάννη” τον Πανδραμαϊκό.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Κεφαλάς της ΕΠΣ Σερρών, με βοηθούς τους Βακουφτσή και Αχιλλεύς  επίσης της ΕΠΣ Σερρών.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Μπ. Χατζημεστής): Γεωργούσης, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Χακή Τζαμπάζ, Παπαδόπουλος Λ., Μαυρόπουλος, Κουκορίγκος, Ιωαννίδης, Μελισσόπουλος(94′ Κόντο), Τορομανίδης(89′ Αμανατίδης), Πασχαλάκης

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ(Γ. Αγγελίδης): Σταθάκης, Δημητρακούδης(76′ Κατσέτης), Μπατσαράς, Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Σαλπιγγίδης, Γερογιάννης, Κατσαμάγκας, Ιορδανίδης, Μπαρέττας(64′ Ρουμπιές)

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει πλούσιο φωτορεπορτάζ του αγώνα

Share it