Search

«Λύγισε» από την Καβάλα η βελτιωμένη Αλεξανδρούπολη

Την ήττα με 2-0 στην έδρα της από τον ΑΟ Καβάλας γνώρισε η Αλεξανδρούπολη FC στο πρώτο εντός έδρας ματς της για το 2023. 

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε και… δεν ακούμπησε, με μόλις από μία καλή στιγμή για κάθε ομάδα. Στο δεύτερο μέρος ο ΑΟΚ πέτυχε ένα γρήγορο γκολ, η Αλεξανδρούπολη πάλεψε για την ισοφάριση και είχε σημαντικές ευκαιρίες για το κάνει, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι με ένα τέρμα που αμφισβητείται για το αν η μπάλα πέρασε ή όχι την γραμμή του τέρματος στην προσπάθεια του Σαλπιγγίδη στο 85′, η Καβάλα «κλείδωσε» το τρίποντο και παραμένει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του 1ου ομίλου.

Η εβρίτικη ομάδα που ήταν βελτιωμένη, παρατάχθηκε με βασικό τερματοφύλακα το νεοαποκτειθέντα Κασκαντάμη, ενώ ντεμπούτο έκανε και ο Τοπάλι που έπαιξε πίσω από τον προωθημένο Γκαϊδατζή. Βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας ξεκίνησε και σήμερα ο επίσης νεοαποκτειθέν Τζατζανάς, με τα νέα αποκτήματα να αλλάζουν προς το καλύτερο την εικόνα της Αλεξ/πολης. Πριν την έναρξη του αγώνα, η Αλεξανδρούπολη διά του αρχηγού της Γιάννη Δορουγιδένη τίμησε τον επιθετικό της Καβάλας Γιώργο Ρουμπιέ που είχε φορέσει την φανέλα των Εβριτών.

Πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση στο 7′ όταν ο Σαλπιγγίδης σούταρε με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 11′ η Αλεξανδρούπολη θα απαντήσει με το σουτ του Καρακασίδη να έχει την ίδια κατάληξη. Στην συνέχεια κυριάρχησαν τα πολλά φάουλ, δεν παίχτηκε πολύ ποδόσφαιρο και οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΟΚ μπήκε με φόρα, και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Ρουμπιέ να σουτάρει και στις δύο λίγο άουτ. Στο 55′ ο Μπατσάρας δεν θα αστοχήσει και με κεφαλιά θα ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Στο 59′ ο Ράλλης θα απειλήσει δύο λεπτά αφού έχει μπει ως αλλαγή στο ματς, με το σουτ του να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Αλεξανδρουπολίτη τερματοφύλακα του ΑΟΚ Παναγιώτη Σταθάκη. Στο 63′ νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Καρακασίδη να εκτελεί απευθείας φάουλ και τον γκολκίπερ της Καβάλας να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 70′ σειρά της Καβάλας να γίνει απειλητική, με τον Ιορδανίδη να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή και τον Κασκαντάμη να αποκρούει. Στο 76′ ο Καρακώστας θα σουτάρει από τον ΑΟΚ και ο τερματοφύλακας της Αλεξ/πολης θα αποκρούσει εκ νέου. Στο 84′ ο Ιορδανίδης με ανάποδο ψαλίδι από την γραμμή της περιοχής λίγο έλλειψε να χρηστεί σκόρερ, με τον Κασκαντάμη να αποκρούει. Ένα λεπτό μετά ο πρώτος βοηθός θα δείξει σέντρα σε προσπάθεια του Σαλπιγγίδη για γκολ λέγοντας πως η μπάλα πέρασε την γραμμή σε φάση που απέκρουσε ο Κασκαντάμης. Έτσι ο ΑΟΚ θα φτάσει στο 0-2 και θα σφραγίσει το τρίποντο. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σταθάκης θα κρατήσει το μηδέν σε σουτ του Τσιτσεκίδη.

Συνθέσεις: 

Αλεξανδρούπολη FC (Ζαπαρτίδης): Κασκαντάμης, Δορουγιδένης, Τζατζανάς, Σωτηράκης, Παπαγεωργίου, Ευθυμιάδης (81′ Μωραΐτης), Παπάζογλου (57′ Ράλλης), Πατσιώρας Α. (70′ Τσιτσεκίδης), Γκαϊδατζής, Τοπάλι (57′ Τρανόπουλος), Καρακασίδης.

ΑΟ Καβάλα (Αγγελίδης): Σταθάκης, Δημητρακούδης, Μπατσαράς, Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Σαλπιγγίδης, Βαφειάδης, Ρουμπιές, Ιορδανίδης, Κατσαμάγκας (61′ Καρακώστας).

Share it