Search

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Μακεδονικού των Τσιλιγγίρη & Χασάνογλου στην Βέροια παρά το γκολ Ορφανίδη!

Μια σπουδαία νίκη, την πρώτη μακριά από την έδρα του και την πρώτη για το νέο έτος, πήρε το απόγευμα της Πέμπτης(5/1) ο Μακεδονικός στην Βέροια, επικρατώντας με σκορ 1-2 χάρη στα γκολ των Λεωνιδόπουλου και Σιμόνι, για την 9η αγωνιστική της Betsson Super League 2. Για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο ξανθιώτης μεσοεπιθετικός Πέτρος Ορφανίδης

Ο Μακεδονικός άνοιξε το σκορ, στο 13ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Τσουκάνης: ο Σιμόνι πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, ο Μπρατσιάνη είδε τη μπάλα να σκάει ακριβώς στα πόδια του προ κενής εστίας, όμως έβαλε με τέτοιο τρόπο το πόδι του ώστε να τη στρώσει στον Λεωνιδόπουλο που δεν αστόχησε από κοντά και έγραψε το 0-1, σκοράροντας το πρώτο του γκολ στην σεζόν και το πρώτο εκτός έδρας τέρμα για την ομάδα του!

Η Βέροια σταδιακά άρχισε να βρίσκει την αυτοπεποίθηση που της έλειπε, προωθούμενη κυρίως από τις πτέρυγες. Από την αριστερή, ο Μπελεβώνης απείλησε με ωραία ενέργεια και διαγώνιο σουτ στο 34ο λεπό, υποχρεώνοντας τον Γουναρίδη σε μια εκπληκτική απόκρουση με ένα χέρι. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, οι Ημαθιώτες ξέφυγαν στην κόντρα, ο Μπελεβώνης πέρασε την μπάλα στον Πέτρο Ορφανίδη από δεξιά και εκείνος, αφού έκοψε προς τον άξονα, εκτέλεσε εύστοχα στην δεξιά γωνία για την ισοφάριση.

Την ψυχρολουσία για τον Μακεδονικό έσβησε ένα επικίνδυνο σουτ του ξανθιώτη μεσοεπιθετικού Γιώργου Τσιλιγγίρη λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, αλλά οι «πράσινοι» ηρέμησαν κυρίως στην ανάπαυλα, βγαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι αποφασιστικά για να επιδιώξουν να ξαναπάρουν κεφάλι στο σκορ.

Στο 76′, ήρθε η στιγμή του Μακεδονικού: επιτιθέμενος από αριστερά, ο Τσουκάνης επέμεινε παρά το στενό μαρκάρισμα, έβγαλε μια ιδανική σέντρα στην καρδιά της περιοχής και ο επερχόμενος Σιμόνι σκόραρε με πλασέ, πληγώνοντας μια ομάδα στην οποία είχε αγωνιστεί για δύο σεζόν. Το 1-2 πανηγυρίστηκε με μεγάλη ένταση από παίκτες, πάγκο και… πέταλο, στο οποίο βρέθηκαν περίπου 20 μάχιμοι φίλοι των «πρασίνων»!

Στο τέλος του αγώνα, ο Μακεδονικός κατάφερε να κρατήσει τον κίνδυνο μακριά από την εστία του με τριάδα κεντρικών αμυντικών και, παρά την αποβολή του Λισγάρα στο 90’+3′, δεν κινδύνεψε, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη, την τέταρτη στο φετινό πρωτάθλημα!

Βασικοί ξεκίνησαν οι ξανθιώτες Ορφανίδης και Τσιλιγγίρης για τις δύο ομάδες, ενώ ως αλλαγή πέρασε στο ματς ο έτερος ξανθιώτης του Μακεδονικού Φεϊζή Χασάνογλου.

ΝΠΣ Βέροια (Βελιτζέλος): Παπαδόπουλος, Μούχαλης (82′ Μπούζας), Ντουμάνης (82′ Ιωάννου), Σίκας, Μαραγκός, Μασούρας (90’+3′ Παπατζίκος), Μπουκουβάλας, Ορφανίδης (66′ Μπλέτσας), Φασίδης, Μπελεβώνης, Μπουόλι.

Μακεδονικός (Αμανατίδης): Γουναρίδης, Μπρατσιάνη, Λισγάρας, Σαραγιώτης, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Γαρύφαλλος (87′ Κοτταρίδης), Τσιλιγγίρης (75′ Χασάνογλου), Σάντσεθ (46′ Ζαννάκης), Σιμόνι (90’+1′ Ταχματζίδης)

Share it