Search

Εκπαιδευτική Ιστορική Πεζοπορία στην Αλεξ/πολη & Κυνήγι χαμένου θησαυρού, από τον Δρομέα Θράκης

” Με μία διαφορετική πεζοπορία ιστορικής και όχι μόνο σημασίας στο κέντρο της πόλης μας κλείνουμε τη φετινή μας Πεζοπορική σεζόν και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την νέα χρονιά με ακόμη περισσότερες δράσεις και διαδρομές”

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και ευτυχία για τη νέα χρονιά.!

Ευχαριστούμε πολύ την Χρύσα, την Παναγιώτα και τα Θράκης Γεννήματα για την πολύ όμορφη προσπάθεια για την ανάδειξη και τη διατήρηση της ιστορίας μας μέσα από τα έθιμα και τις παραδόσεις της.!!!

Με συνεργασία του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ και του φορέα ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, πραγματοποιήθηκε μια μοναδική πεζοπορία στην Αλεξ/πολη, με θέμα την ιστορική εκπαίδευση των συμμετεχόντων.

Εκπαίδευση πάνω στην ιστορία των κτιρίων-μνημείων της ιστορίας της πόλης, αλλά και ήπια άσκηση από πλευράς άθλησης.

Σε κάθε κτήριο υπήρχε πινακίδα με QR Code που κατεύθυνε σε ιστοσελίδα του ‘’Θράκης Γενήμματα’’, με ιστορικές πληροφορίες για το κτήριο.

Με εκκίνηση το Πάρκο Χριστουγέννων του Δήμου Αλεξ/πολης, μάθαμε για την Ακαδημία, το Δικαστικό Μέγαρο, το Ταχυδρομείο, το Φάρο, τις Αποθήκες Τελωνείου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο, τον Ιερό Ναό Άγιου Νικολάου, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το Εθνολογικό Μουσείο, το Μουσικό Γυμνάσιο, το κτίριο του SALI, την Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο, το πάρκο προσκόπων.

Η Ιστορική πεζοπορική του ΔΡΟΜΕΑ, ολοκλήρωσε τις δράσεις του πεζοπορικού τμήματος για την φετινή χρονιά, ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2023, με το καλεντάρι που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Η πρώτη συνάντηση θα είναι στο Καταρράχτη του Άβαντα, την Κυριακή 15 Γενάρη, όπου θα κοπεί και η πίτα των πεζοπόρων.

Μαθαίνουμε για το φορέα: ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΗΝΗΜΑΤΑ
https://thrakisgennimata.gr/…
————————–

Κυνήγι χαμένου θησαυρού στο πάρκο Χριστουγέννων του Δήμου Αλεξ/πολης!!!!

Πάνω από 100 συμμετέχοντες, σε 3 διαγωνιστικές ομάδες: Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου, συμμετείχαν σε μια όμορφη δράση, στο πάρκο Χρστουγέννων του Δήμου. Προσπάθησαν και ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους, με την βοήθεια των κινητών τους, μιας και η δράση υποστηριζόταν από κωδικούς που βρισκόταν σε κάθε κρίσμο σημείο.

Στους 3 πρώτους κάθε διαγωνισμού δόθηκαν δώρα κουτιά με LEGO.

Ευχαριστούμε τη σχολή Computer Action για την συνδιοργάνωση και επιφυλασσόμαστε για κάτι ακόμη καλύτερο στο μέλλον.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ

Share it