Search

Με γκολ… ποίημα του Καλτσά πήρε το ντέρμπι με Φέρες ο Ιπποκράτης (+photos)

Τις 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έφτασε ο Ιπποκράτης που επικράτησε 1-0 στην Αλεξανδρούπολη της Θράκης Φερών, στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣ Έβρου.

Σε ένα ματς με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Ιπποκράτη να είναι περισσότερο απειλητικός, ο Στράτος Καλτσάς ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στους «γιατρούς», πετυχαίνοντας ένα γκολ που θύμισε… Ρισάρλισον. Έτσι η ομάδα του Γιώργου Μαρασλή παρέμεινε στην κορυφή μαζί με τον Ορέστη, με τις δύο ομάδες να παίζουν στην Ορεστιάδα την επόμενη αγωνιστική. Από την άλλη οι Φέρες του Νότη Θάνου, πρώην συμπαίκτη του Μαρασλή όταν οι δύο τους ήταν ποδοσφαιριστές, έμεινε στην 3η θέση.

Στο 13′ ο Τηλέγραφος θα προσπαθήσει να ανοίξει το σκορ με σουτ αλλά ο Καρβουνίδης θα αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 21′ σειρά του Καράμπελα να απειλήσει, με τον γκολκίπερ της Θράκης και το δοκάρι να σταματούν το σουτ που δοκίμασε.Στο 26′ ο Καρασερίδης θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ, με τον Καρβουνίδη να κρατάει εκ νέου το μηδέν.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Μάντσιος θα πλασάρει σε κενή εστία, στέλνοντας τη μπάλα άουτ από πλευράς Φερών και χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ότι δεν κατάφερε ο Μάντσιος σε αυτή τη φάση, το έκανε στο 68′ ο Ιπποκράτης. Ο Δεδελούδης θα αποφύγει τα μαρκαρίσματα, θα βγάλει μία πανέμορφη σέντρα για τον Καλτσά και εκείνος θα κοντρολάρει και θα σημειώσει με ένα γυριστό, ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα πρωταθλήματα του Έβρου. Τελευταία φάση στο ματς το σουτ του Γκαβανόζη στο 80′, με τον Μπόρα να διώχνει τη μπάλα την τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή.

Διαιτητής: Στρατούδης – Βοηθοί: Τερζόπουλος, Νασιούλης.

Συνθέσεις:

Ιπποκράτης (Γιώργος Μαρασλής): Τογγουλίδης, Καλτσάς (90′ Σισμανίδης), Κουρτίδης, Καρασερίδης, Μαργαρίτης, Ευστρατιάδης, Φραγγουλίδης, Καράμπελας (90′ Πιλτικάκης), Ποπότης (58′ Γκαβανόζης), Δεδελούδης (85′ Μαντζιούνης), Τηλέγραφος (85′ Αργυρίου).

Θράκη Φερών (Νότης Θάνος): Καρβουνίδης, Μπόρας, Μαυρομάτης, Κολγκέκα, Πρίφτης (71′ Τσολακάκης), Σιδηρόπουλος, Τσιαμπαλής, Καλαϊτζίδης, Παγωνίδης, Ντόλας, Μάντσιος (66′ Γκιόκας).

Δείτε φωτογραφίες:

Share it