Search

Α’ ΕΠΣ Ξάνθης: Το τρίτο ημίχρονο της 2ης αγωνιστικής

Με 16 γκολ σε 5 ματς διεξήχθη η 2η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας(θυμηθείτε ΕΔΩ την βαθμολογία) οπού είχαμε 1 νίκη γηπεδούχου, 1 ισοπαλία και 3 διπλά.

Πάμε όμως να δούμε μερικά ενδιαφέρονται στοιχεία των αγώνων της 2ης στροφής:

Στο γήπεδο της Μάνδρας ο νταμπλούχος Άρης Πετεινού προερχόμενος από την εμφατική νίκη επί της Διομήδειας μπήκε πολύ δυνατά και στο 13′ άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση του Ανδρέα Δασκαλάκη σε μια φάση που ο κίπερ του Ερμή τραυματίστηκε, με τον Τουρατζιδη στο 40′ να κάνει το 2-0 υπέρ του Άρη που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Μάνδρας που παρουσιάστηκε πολύ καλά στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κατάφερε να μειώσει με τέρμα του Θεολογίτη, η αντίδραση όμως του Άρη στην προσπάθεια πίεσης των γηπεδούχων ήταν άμεση και στο 60′ ο Παυλίδης έκανε το 1-3, με τον Γιάννη Χριστοφορίδη να σκοράρει για ακόμα μια αγωνιστική στο 75′ για το 1-4 με το τελικό σκορ να διαμορφώνει στο 78′ με νέο τέρμα ο Στέργιος Παυλίδης.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Βασίλης Ουζουνίδης με βοηθούς τους Ιρφάν Οτουζμπρίρ και Ολυμπία Κρυσταλλίδου. Την επόμενη αγωνιστική ο Άρης Πετεινού θα παίξει με την Ασπίδα Πηγαδίων ενώ ο Ερμής θα παίξει στην Εκτενεπόλ με τον Απόλλωνα Ξάνθης

ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ(Γ. Χούπτερης): Ευκαρπίδης(15′ λ.τρ. Μαυρίδης Δ.), Σαχχολάρι, Σαλή Μεμέτογλου(63′ Μυταφίδης), Καλλίδης Α., Καρακάσης Ε., Θεολογίτης, Καρακάσης Α.(70′ Κοντούλης), Κουμουλίδης, Εμίνογλου, Αναστασιάδης, Ροσσολάτος

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ(Τ. Νεοφυτίδης): Αθανασίου, Σαμαράς(68′ Θωμαίδης), Δασκαλάκης(68′ Αβερόπουλος), Ρέβης, Σαρηγιαννίδης, Πουτακίδης, Κουτσομιχάλης(57′ Παυλίδης), Μετεντζιδης, Χριστοφορίδης, Τουρατζίδης, Τυριάκης(62′ Σιδηράς)

Στο ντέρμπι του Ζυγού ο νεανικός Ηρακλής του Άγγελου Χασιώτη κατάφερε να πετύχει ακόμα ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα επικρατώντας με 1-0 της Βιστωνίδας σε ένα ματς με πολύ καλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να είναι εξαιρετικοί καθώς πέρα από το γκολ του Στέλιου Κωφίδη στο 53′ είχαν τρία δοκαρια(!) ένα με τον Κωφιδη και δύο με τον Μπογιατζόπουλο ενώ στις καθυστερήσεις η Βιστωνίδα που τελείωσε  του ματς με 10 παίκτες, λόγω τραυματισμού έχοντας τελειώσει τις αλλαγές, είχε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά απομάκρυνσης του Παπαδόπουλου να σταματά στο δοκάρι Καραλή.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Σεζέρ Φεράτογλου με βοηθούς τους Γιώργο Χρυσέλη και Αχιλλέα Τόσκα. Την επόμενη αγωνιστική ο Ηρακλής Ζυγού έχει δύσκολη έξοδο στο Δροσερό με τον Φίλιππο ενώ η Βιστωνίδα έχει νέο ντέρμπι μπροστά υποδεχόμενοι στην Φελώνη την Ελπίδα Γενίσεας.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ(Αγγ. Χασιώτης): Καραλής, Τενεκές, Ιγνατιάδης, Μελετιάδης, Μπαλάσης, Παπαδόπουλος Μ., Μπογιατζόπουλος Α.(90′ Γραβάνης), Αδαμίδης(46′ Κωφίδης Κ.), Ισκελής(69′ Καπζά), Μπογιατζόπουλος Γ., Κωφίδης Στ.(75′ Παπαδόπουλος Α.)

ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ(Δ. Καρύδης): Μανιάς, Ανηπαρόπουλος(59′ Τονικίδης), Μπαμπούρης, Μετεντζίδης Κ., Κιολείδης, Μαμαλίγκατζης(17′ λ.τρ. Καρφόπουλος), Τολμίδης, Κεσκινίδης, Τζαπατώλης(51′ Ζώτος), Τζεβελέκης Φ., Αγγελίδης

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

http://

Στην Διομήδεια με σκόρερ τους Μπαργκάν(30′ με ωραία εκτέλεση φάουλ). Κατσιλίδη(553′ με πέναλτι) και Βαχέ Μαρκοσιάν(60′ με σουτ που κόντραρε και σε αμυντικό) ο Απόλλωνας έκανε το 2/2 και έπιασε στην κορυφή τον Άρη Πετεινού, ενώ η ομάδα της Διομήδειας που μείωσε με τον Μανίκα(69′ με σουτ) μπορεί να υπέστη την δεύτερη ήττα όμως παρουσίασε σαφώς βελτιωμένη εικόνα.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Θόδωρος Γιαπουτζής με βοηθούς τους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Δανδανόπουλο. Την επόμενη αγωνιστική ο Απόλλωνας Διομηδείας θα παίξει στην Θαλασσιά με την Αναγέννηση ενώ ο Απόλλωνας Ξάνθης θα υποδεχτεί στην Εκτενεπόλ τον Ερμή Μάνδρας

Τρομερό ματς έγινε στην Θαλασσιά οπού ο Παύλος Μελάς Κουτσού κατάφερε να πετύχει μεγάλη νίκη επί της Αναγέννησης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος έχουν 2-3 πολύ καλές στιγμές και δοκάρι σε προσπάθεια του Καζάκη. Στην επανάληψη όμως η ομάδα του Κουτσού που όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο κατάφερε στο 60′ να πάρει κεφάλι στο σκορ με σουτ του Μανώλη Καράνταη ενώ στο 66′ ο Γιάννης Τηλαβερίδης κατάφερε με δυνατό χτύπημα φάουλ σχεδόν από το κέντρο να αιφνιδιάσει τον Δομπράκη για το 0-2.

Η Αναγέννηση προσπάθησε να αντιδράσει όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ στο 80′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιάννη Καζάκη, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη των Χρήστου Σταύρου(Θαλασσιά) και Γιώργου Καράνταη(Κουτσό) για αψιμαχία.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Παναγιώτης Κτίστης με βοηθούς τους Σάββα Ασικίδη και Γιώργο Γκώγο. Την επόμενη αγωνιστική η Αναγέννηση θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Διομήδειας αναζητώντας την πρώτη νίκη για φέτος, ενώ ο Παύλος Μελάς με ανεβασμένη ψυχολογία θα υποδεχτεί την Ασπίδα στο Κουτσό.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Απ. Κουτρουλός): Δομπράκης, Λαρίσης(67′ Γκριγκοριάν), Κοτζάκελης, Σιεχ(67′ Μπουτζικούδης), Κουτίνης, Ορφανίδης(75′ Καδή), Τουργαίδης Κ., Σταύρου, Μπουρλόγλου(46′ Λιαπάκης, 67′ Κοτζακελίνης Π.), Καζάκης, Κούπας

Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ(Ρ. Κοντογιαννίδης): Καράνταης Γ., Λέκα, Τηλαβερίδης, Μελισσόπουλος(55′ Μπεκδές), Γούλας Χρ.(80′ Πατσίκας), Κοψαλίδης, Γκασπαριάν, Λαμπρινάκης, Εφεντόπουλος, Θώμογλου(63′ Γούλας Ευαγ., Καραντάης Μ.(80′ Σαρινάκης)

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το ματς στα Πηγάδια μεταξύ της τοπικής Ασπίδας και του ΑΠΟΞ, των δύο ομάδων που πέρσι ανέβηκαν μαζί από την Α’ κατηγορία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 11′ με τρομερή βολίδα από τα 30μετρα από το Νίκο Κυράπογλου που έβαλε από νωρίς μπροστά την Ασπίδα με τον ΑΠΟΞ να φτάνει κοντά στην ισοφάριση όμως ο Μακρίδης σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Μαστανιάδη.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του ΑΠΟΞ ανέβασε την πίεση της  και αφού είδε δύο τέρματα της να ακυρώνονται ως οφσάιντ από Σουκρήογλου και Αποστολίδη κατάφερε τελικά να βρει τον δρόμο για την ισοφάριση χάρις σε κεφαλιά του Γιώργου Μαστανιάδη στο 5′ λεπτό των καθυστερήσεων

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Ταρινίδη και Κοτινούδη. Την επόμενη αγωνιστική η Ασπίδα Πηγαδίων θα παίξει με τον Άρη Πετεινού ενώ ο ΑΠΟΞ θα έχει ξεκούραση το Σαββατοκύριακο καθώς θα πάρει νίκη άνευ αγώνα με τους Τοξότες που αποχώρησαν.

ΑΣΠΙΔΑ ΠΗΓΑΔΙΩΝ(Φ. Καλτσίδης): Μακρίδης, Καρακατσάνης, Γεωργιάδης, Πουρναράκης(62′ Ελευθεριάδης), Σεβδιλής, Κυράπογλου, Θαμνίδης, Αλβανίδης(89′ Αρβανιτίδης), Καμπουρίδης(71′ Κούτρας), Αραμπατζής(89′ Κοτσαγκιόζης), Κελγιώργης,

ΑΠΟΞ(Λ. Πετρίδης): Σανικιώτης, Κουτσός, Καραπαντζίδης Γ.(80′ Ξενίδης), Θεοδωρίδης, Καραπαντζίδης Μ., Πασχαλίδης(60′ Νικάκης), Βυδούρας(46′ Καραμπατζάκης), Βαρελάς, Μαστανιάδης, Χελιδώνης, Σουκρήογλου(70′ Αποστολίδης)

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

http://

Δεν διεξήχθη το παιχνίδι της Ασπίδας Ξάνθης με τον Φίλιππο Δροσερού, λόγω της μεγάλης απώλειας που είχε ο ποδοσφαιριστής της Ασπίδας, Απόστολος Φώτης, και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία από την ΕΠΣ Ξάνθης. Την προσεχή αγωνιστική η Ασπίδα Ξάνθης δοκιμάζεται στο Κουτσό με τον Παύλο Μελά ενώ ο Φίλιππος Δροσερού θα υποδεχθεί στην έδρα του τον Ηρακλή Ζυγού

Τέλος ξεκούραστο τρίποντο πήρε η ομάδα της Ελπίδας Γενισέας  καθώς είχε στο μενού της ματς με τον Αετό Τοξοτών, με την ομάδα του Νίκου Ανθόπουλου να ρίχνει πολύ δουλειά ενόψει του ντέρμπι με την Βιστωνίδα στην Φελώνη.

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α’ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

Share it