Search

Διδυμότειχο: Τελετή βράβευσης για διακριθέντες αθλητές του Έβρου

Υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, οι φίλοιΜνημείων, Μουσείων, πολιτισμού, παράδοσης, του Διδυμοτείχου και της περιφέρειας και η ομάδα εργασίας Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες, σας προσκαλούν στην Τελετή Βράβευσηςτων διεθνών και πανελληνίως διακριθέντων αθλητών, πουκατάγονται από το Διδυμότειχο και την περιφέρεια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθείστις 30 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατροτου Διδυμοτείχου, στα πλαίσια του ετήσιου, υπό τον τίτλο «ΒΑΤΑΤΖΕΙΑ», εορτασμού της μνήμης του εκ Διδυμοτείχου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αγίου Ιωάννη Γ΄ Βατατζή του Ελεήμονος.

Η βράβευσητων αθλητών είναι πρωτίστως εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης των προσπαθειών και των κόπων τους και συγχρόνως αφορμή για παραδειγματισμό των νεοτέρων με περαιτέρω σκοπό την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους. Η βράβευση αυτή, αναδεικνύει επίσης το γεγονός ότι μια μικρή πόλη σαν το Διδυμότειχο γέννησε τόσους πανελλήνιους και διεθνείς αθλητές, παράλληλα το ότι κατάγονται από μια ακριτική περιοχή δεν λειτούργησε αποτρεπτικά για να κατακτήσουν τα όνειρα τους και τους στόχους τους.

Ο αριθμός των διακριθέντων σε όλα τα αθλήματα, διεθνώς και πανελληνίως, ξεπερνά τους 50 σε αριθμό. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους διεθνείς αθλητές προς βράβευση: Κωνσταντίνο Γκατσιούδη (ακόντιο), Ελευθέριο Καρασμανάκη (Ακόντιο), Ζωή Δημοσχάκη (Κολύμβηση), Αλέξανδρο Παπαδάκη (Παραολυμπιονίκη Μπότσια), Ανδρέα Μόμτσο (Παγκόσμιο ΑμεΑ Σφαίρα), Ιωάννη Ματζουράκη (Διεθνή Ποδοσφαιριστή και Προπονητή), Αντωνιάδη Νικολέτα (100 μετ’ εμποδίων).

Η λίστα εμπλουτίζεται με συμμέτοχη Εβριτών αθλητών όπως την Πηγή Δεβετζή(τριπλούν), τον Μιχελεντζάκη Δημοσθένη (Παραολυμπιονίκη κολύμβησης) και πολλούς άλλους.

Share it