Search

Πρεμιέρα με νίκη στο League Cup “Νίκος Σαμαράς” για τον Άθλο Ορεστιάδας!

Την πρώτη του νίκη σε επίσημο ματς ως ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού βόλεϊ πανηγύρισε στο ΔΑΚ πολίχνης ο ΄Άθλος Ορεστιάδας!

Η ομάδα του Έβρου στην πρεμιέρα του προκριματικού ομίλου Λιγκ Καπ Ν. Σαμαράς επικράτησε εύκολα με 3-0 (25-20, 25-18, 25-15) του ΟΦΗ και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης για την 8άδα της διοργάνωσης.

Ο Άθλος Ορεστιάδας, στην παρθενική του παρουσία στο θεσμό, προηγήθηκε με 8-6, της αμιγώς ελληνικής ομάδας του Ηρακλείου και όντας καλύτερος σε όλους τους τομείς, με μπλοκ τριπλό μπλοκ στον Αραμπόπουλο συντηρούσε το προβάδισματριών πόντων 11-8. Άψογη συνεργασίας Κασαμπαλή-Τσιοτσιουλούδη και επίθεση α χρόνου του κεντρικού των Εβριτών, ανέβασε τη διαφορά στο 20-16, για να “υπογράψει” με 25-20 ο Βούλγαρος Γκένοφ το πρώτο κερδισμένο σετ την ομάδας μας στα γήπεδα της Volley League, 1-0.

Το β’ σετ ήταν πιο αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες μέχρι το 6-6. Κάπου εκεί όμως το πανέξυπνο πλασέ και το μπλοκ του Κασαμπαλή, έδωσαν κεφάλι με 8-6 στην ομάδα μας. Ο ΟΦΗ αντέδρασε μείωσε από άουτ πέρασμα του «Ρίμπο» στον πόντο 14-13, αλλά στη συνέχεια οι αθλητές του Πετρόφ με ένα επιθετικό κρεσέντο και επιμέρους σερί πόντων 5-0 ανέβασαν το δείκτη της διαφοράς στο +6, 19-13 για να ζευγαρώσουν τελικά από αντίπαλα λάθη τα κερδισμένα σετ, 2-0 με 25-18.

Στο γ’ σετ ο Άθλος μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το ματς και το έκανε. Επιβάλλοντας από την αρχή το ρυθμό της, «δια χειρός» Τσιουτσιουλούδη η θρακιώτικη ομάδα ξέφυγε 6-1. Παρά την αντίδραση των Κρητικών που μείωσαν προς στιγμήν σε 11-9, στη συνέχεια ο άσος του αρχηγού, Ριζόπουλου άνοιξε διάπλατα την ψαλίδα, 16-10. Από άουτ επίθεση των αντιπάλων μας η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +8, 20-12 για να πανηγυρίσει ο Άθλος, παρά τις αλλαγές του Πετρόφ και δυο χαμένα ματς μπολ, με 25-15 και 3-0 σετ Ορεστιάδας την ιστορική του νίκη στο θεσμό.

Το Σάββατο 15 Οκτωβριου στις 20.00 το β’ ματς της ομάδας του Έβρου κόντρα στον Πήγασο Πολίχνης, που επικράτησε σήμερα με 3-0 του Αριστοτέλη Σκύδρας.

Share it