Search

«Χορταστικό» φιλικό με 5 γκολ και νίκη Αλεξανδρούπολης απέναντι στον Ορφέα Ξάνθης

Τον Ορφέα Ξάνθης υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής η Αλεξανδρούπολη FC σε φιλική αναμέτρηση στο στάδιο Φώτης Κοσμάς.

Ελλείψει επίσημων αγώνων οι δύο ομάδες της Θράκης έδωσαν ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι, αναμένοντας την επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ (πιθανότατα την Τρίτη 11/10) για να μάθουν σε πια κατηγορία θα αγωνιστούν.

Στο σημερινό ματς η Αλεξανδρούπολη επικράτησε 3-2 με ανατροπή στην ανατροπή, σε ένα ματς με καλό ρυθμό για την εποχή και αρκετές καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, ιδιαίτερα στο α’ μέρος.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πήραν κεφάλι στο σκορ όταν ο Ευθυμιάδης με πλασέ μετά από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Καρακασίδη μέσα στην περιοχή έκανε το 1-0 στο 5′. Μόλις δύο λεπτά μετά ο Ιωαννίδης ισοφάρισε σε 1-1 για τον Ορφέα απαντώντας άμεσα. Στο 17′ ο Μελισσόπουλος θα σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά μετά σειρά των Εβριτών να απειλήσουν, με τον Γιουργούση να αποκρούει το πρώτο και να μπλοκάρει το δεύτερο σουτ του Καρακασίδη. Στο 21′ η Αλεξανδρούπολη θα απειλήσει με τον Μουρατίδη, με τον γκολκίπερ των Ξανθιωτών να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 28′ ο Κεσουδάκης θα αποκρούσει σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ορφέα, ενώ ένα λεπτό μετά θα έρθει η ολική ανατροπή από πλευράς της ομάδας του Μπάμπη Χατζημεστή. Ο Κατρανίτσας θα σουτάρει, ο Κεσουδάκης θα αποκρούσει και ο Ιωαννίδης από κοντά θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και τα δικά του για το 1-2. Στο 35′ ένα σουτ του Τορομανίδη θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι και κάπως έτσι θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Στο β’ μέρος ένας από τους παίκτες που πέρασε ως αλλαγή για την Αλεξανδρούπολη ήταν ο Χριστοφορίδης και ήταν αυτός που έμελλε να αλλάξει το ματς. Στο 67′ ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 2-2 για την ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ευθυμιάδης με κεφαλιά θα δει το δοκάρι να του λέει «όχι», αλλά στο 77′ ο Χριστοφορίδης με όμορφο τελείωμα θα διαμορφώσει το τελικό 3-2. Στο 83′ ο Τορομανίδης θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο φινάλε Ιωαννίδης για τον Ορφέα και Ευθυμιάδης για την Αλεξανδρούπολη θα φύγουν τραυματίες από την αναμέτρηση.

Αλεξανδρούπολη FC (Νίκος Ουσταμπασίδης): Κεσουδάκης, Τσιεγγελίδης, Γκαϊδατζής, Παπαγεωργίου, Ακρίβος, Μουρατίδης, Πατσιώρας Κων., Αμπραχαμιάν, Καρακασίδης, Τσιτσεκίδης, Ευθυμιάδης.

Στον πάγκο: Μπόγλου, Πουλουκτσής, Δορουγιδένης, Πατσιώρας Α., Ράλλης, Χριστοφορίδης, Χοψονίδης, Μπαρμπαγιάννης, Τρανόπουλος, Λίτσιος, Μαλτέζος.

Ορφέας Ξάνθης (Μπάμπης Χατζημεστής): Γιουργούσης, Κριεζής, Τζαμπάζ, Κόντο, Κατρανίτσας, Μαυρόπουλος, Τορομανίδης, Παπαστεφάνου, Κουκουρίγκος, Ιωαννίδης, Μελισσόπουλος.

Στον πάγκο: Καλαϊτζόπουλος, Θεοδωρίδης, Γεωργιάδης, Τσάκαλος, Αρτεμίου, Τανούζι.

Share it