Search

Ο Ελευθερόπουλος μιλά για την μεταγραφή Πασχαλάκη στον Ολυμπιακό και την κοινή παρουσία τους στον Πανθρακικό!

Για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, για το ταλέντο του, την πορεία του και το κατά πόσο μπορεί να πετύχει στον Ολυμπιακό, μίλησε στο novasports.gr και στον Διονύση Στρούμπο ο πρώην προπονητής του στον Πανθρακικό, Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού και ένας εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων της σύγχρονης ιστορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, όταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν στην ακαδημία των ερυθρολεύκων, ενώ ήταν εκείνος που ως προπονητής του Πανθρακικού στην Super League του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά ως βασικός και στη συνέχεια τον καθιέρωσε ως πρώτο τερματοφύλακα της ομάδας.

Ο Πασχαλάκης μπήκε στην λίστα των ποδοσφαιριστών που έκαναν το “ταξίδι” από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό, έστω κι αν ήταν ελεύθερος. Εσύ τον ξέρεις πολύ καλά και νομίζω πως είσαι από τους πλέον αρμόδιους να μας μιλήσεις για τον… Superman.

Ο Αλέξανδρος έχει απίστευτα προσόντα. Είναι ψηλός, εκρηκτικός, με πολύ μακριά άκρα, προσόντα που δεν βρίσκεις εύκολα. Έχει ένα ταλέντο σπάνιο και έχει ένα χαρακτηριστικό που είναι απαραίτητο στη θέση αυτή κι εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ. Ο Πασχαλάκης κάνει “επίθεση” στην μπάλα, δεν φοβάται να της “επιτεθεί” και να μην περιμένει, έτσι τελειώνει πολλές φάσεις πριν γίνουν. Όμως αυτό περιέχει κι ένα ρίσκο, διότι αν δεν του “βγει” αυτομάτως μιλάμε για λάθος που θα στοιχίσει και θα τον εκθέσει. Επιλέγει λοιπόν να παίρνει αυτό το ρίσκο και να βάζει τον εαυτό του, όπως επιβάλλεται, πιο κάτω από την ομάδα, ώστε να μπορέσει να την βοηθήσει. Βάση προσόντων λοιπόν, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή με την απόκτησή του.

Προσόντα αλλά και αδυναμίες; Ποια είναι αυτά τα οποία έχεις δει εσύ;

Όπως είπα στην αρχή, έχει τεράστια σωματικά προσόντα, σπάνια, αν πρέπει να πω για αδυναμία, δεν ξέρω αν είναι αδυναμία, απλά ο Αλέξανδρος είναι ένας απίστευτα εκρηκτικός άνθρωπος, όχι μόνος στο πώς παίζει, αλλά και ως χαρακτήρας, είναι μέσα στην ένταση, λειτουργεί συνεχώς στα κόκκινα. Αυτό θα πρέπει να το μετριάσει, να καταφέρει ο ίδιος και ο Ολυμπιακός να φρενάρουν αυτήν την ένταση του. Να σκεφτείς πως όταν τον είχα στον Πανθρακικό, ενώ σε πολλούς προσπαθούσα να τους… τσιτώσω, τον Πασχαλάκη έπρεπε να τον… φρενάρω, λατρεύω την τρέλα του, γιατί την έχει ανάγκη η θέση, όμως θα πρέπει να μετριάσει την έντασή του αυτή για να παίζει με πιο καθαρό μυαλό.

Όταν ήσουν στον Ολυμπιακό, ο Πασχαλάκης ήταν στις ακαδημίες της ομάδας, τον θυμάσαι καθόλου;

Κοίτα, εκείνος, όταν συναντηθήκαμε στον Πανθρακικό, μου είχε πει όταν καθόταν μετά τις προπονήσεις των ακαδημιών και παρακολουθούσε τις δικές μου προπονήσεις κι έπαιρνε στοιχεία από εμένα.

Πώς ήταν η συνεργασία σας στον Πανθρακικό;

Όταν πήγα στον Πανθρακικός ο Αλέξανδρος δεν ήταν βασικός. Είδα λοιπόν τις προπονήσεις και τα στοιχεία που είχε και είπα πως δεν γίνεται να μην παίζει αυτό το παιδί. Έτσι αποφάσισα να τον εμπιστευτώ και τον έβαλα να παίξει. Δεν το μετάνιωσα φυσικά. Από εκεί ξεκίνησε την άνοδό της η καριέρα του.

Πιστεύεις πως θα την αντέξει την πίεση στον Ολυμπιακό, καθώς, όπως είναι λογικό και στα μάτια του κόσμου θα πρέπει να αποδείξει πως οι ερυθρόλευκοι έκαναν καλά και τον απέκτησαν.

Ο Αλέξανδρος δεν καταλαβαίνει απ’ αυτά, είναι ένας αυθεντικός, αυθόρμητος και πολύ συγκεντρωμένος στη δουλειά του, πιστεύω πως δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο να προσαρμοστεί.

Είσαι προπονητής στον ιστορικό Πανσερραϊκό, αφήνοντας τον Πασχαλάκη, θα ήθελα ένα σχόλιο για την ομάδα και την προσπάθεια που γίνεται.

Ναι είμαι στον Πανσερραϊκό, μία ομάδα με ιστορία και δυναμική, όπως όλες οι ομάδες που έχουν κόσμο στο πλευρό τους. Γίνεται μία πολύ σημαντική προσπάθεια από τη διοίκηση, υπάρχει ένα πολύ καλό προπονητική κέντρο, που είναι παράγοντας εξέλιξης και θεωρώ πως θα φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Η περσινή σεζόν δεν είναι αντιπροσωπευτική της ιστορίας της και αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε φέτος και θα το κάνουμε, έστω και με τις δυσκολίες που έχει η συγκεκριμένη κατηγορία. Όλοι ξέρουμε τις δυσκολίες της Super League2 αλλά εμείς φιλόδοξοι και αισιόδοξοι πως θα τα ξεπεράσουμε και θα είμαστε από τους διεκδικητές.

Share it