Search

Επεισόδιο στον Δήμο Ιάσμου – Συνελήφθησαν Δήμαρχος και συνδικαλιστές της αυτοδιοίκησης

Επεισόδιο μεταξύ του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και συνδικαλιστών της τοπικής αυτοδιοίκησης σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Οκτωβρίου εντός του δημαρχιακού κτιρίου στον Ίασμο.

Αιτία του επεισοδίου αποτέλεσε η επίσκεψη κλιμακίου συνδικαλιστών της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα, του προέδρου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης Δημήτρη Μάγγα, δύο ακόμα μελών του Συλλόγου καθώς και του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Δημήτρη Παπαδόπουλου, οι οποίοι μετέβησαν στο Δήμο Ιάσμου προκειμένου να ενημερώσουν τους δημοτικούς υπαλλήλους για τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες και να καταθέσουν αίτημα σύγκλησης γενικής συνέλευσης για την ερχόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το βράδυ της Δευτέρας (3/10) υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Οντέρ Μουμίν και του Δημήτρη Μάγγα, κατά την οποία ο πρώτος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την επίσκεψη, θεωρώντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνει εντός ωραρίου και εντός Υπηρεσίας, καθώς σύμφωνα με τον Δήμαρχο θα διαταράζονταν η λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Οι αντιρρήσεις του Δημάρχου Ιάσμου, ωστόσο, δεν εισακούστηκαν και το κλιμάκιο των συνδικαλιστών επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης το δημαρχιακό κτίριο, με αποτέλεσμα να προκληθεί επεισόδιο μεταξύ των δύο πλευρών και να οδηγηθούν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου μετά την υποβολή μηνύσεων εκατέρωθεν συνελήφθησαν αμφότεροι. Τελικά, μετά από διάσκεψη της Εισαγγελέως με τους Αστυνομικούς, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, δόθηκε εντολή οι συλληφθέντες να αφεθούν ελεύθεροι.

Τι ισχυρίζονται οι δύο πλευρές:

Πηγή: fonirodopis.gr

Share it