Search

Θράκη και στο Eurobasket: Ο γνωστός Θρακιώτης λάτρης του αθλητισμού στο Βερολίνο για τον τελικό!

Έπεσε η αυλαία του Eurobasket με την Ισπανία να κατακτά τον τίτλο για τέταρτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας με 88-49 της Ισπανίας στον τελικό που έγινε στο Βερολίνο.

Απίθανη εμφάνιση από τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ (27 πόντοι με 7/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), άξιοι συμπαραστάτες του ο αδερφός του, Γουίλι (14 πόντοι, 8 ριπάουντ), ο Μπράουν (14 πόντοι, 11 ασίστ) και ο Χάιμε Φερνάντεθ (13 πόντοι). Με 15/31 τρίποντα ολοκλήρωσε το ματς η ομάδα του Σκαριόλο, που ξεδίπλωσε τις αρετές της και παρέδωσε μαθήματα μπάσκετ, ενώ έφτασε τη διαφορά μέχρι και το +21. Από τους χαμένους «τρικολόρ» πάλεψαν οι Φουρνιέ (23 πόντοι), Ερτέλ (16 πόντοι, 7 ασίστ) και Γιαμπουσέλι (13 πόντοι, 6 ασίστ), αλλά δεν πήραν βοήθειες από τον NBAer Γκομπέρ, που έμεινε σε ρηχά νερά (6 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Παρών σε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση ήταν και ο ξανθιώτης επιχειρηματίας, Πόλυς Φωτιάδης που άλλωστε όντας και λάτρης του μπάσκετ δεν χάνει μεγάλε event. Έτσι συνέβη και στο Ευρωπαϊκό με τον Πόλυ Φωτιάδη μετά το ταξίδι στην Ιταλία για τα ματς ομίλου της Εθνικής ταξίδεψε και στο Βερολίνο οπού είδε από κοντά την ήττα της Εθνικής μας από την Γερμανία αλλά δεν έχασε την διάθεση του και έδωσε το παρόν και στα υπόλοιπα ματς και φυσικά τον τελικό, μαζί με αρκετούς Έλληνες φιλάθλους που είχαν κλείσει εισιτήρια από νωρίς με την ελπίδα να δουν στον τελικό την δική μας Εθνική

Share it