Search

Στην 2η φάση του Κυπέλλου ο ανώτερος Πανθρακικός, 1-0 την Αλεξανδρούπολη

Ο Πανθρακικός ήταν ο νικητής στο θρακιώτικο ντέρμπι της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας 1-0 της Αλεξανδρούπολης.

Η ομάδα της Ροδόπης παρουσιάστηκε πιο έτοιμη (έχοντας και περισσότερες μέρες προετοιμασίας) από αυτή του Έβρου, παίρνοντας τη νίκη χάρη σε γκολ του Βάσκου με εκτέλεση πέναλτι.

Ο Πανθρακικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 5ο λεπτό, όταν το γύρισμα του Μπαϊκαρά που ξεκίνησε σε θέση αριστερού εξτρέμ απομακρύνθηκε με υπερένταση σε κόρνερ, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κεσουδάκη που έκανε ντεμπούτο με την Αλεξανδρούπολη. Στο 18′ ο πολύ ορεξάτος Μπαϊκαρά πέρασε την προωθημένη στον Φουρλατάρα και ο τελευταίος με πλασέ βρήκε εστία, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Αλεξ/πολης είχε και πάλι την απάντηση. Ο Πανθρακικός συνέχιζε να πιέζει και στο 23′ είχε τελική στην εστία με το σουτ του Γκουτσίδη από αριστερά, με τον Κεσουδάκη να απομακρύνει και πάλι. Στο 34′ ο Γκουτσίδης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από αριστερά, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Κεσουδάκη που μπλόκαρε με άνεση.

Η Αλεξανδρούπολη έφτασε στην πρώτη της καλή στιγμή στο 41′, με το μακρινό σουτ του Τσιεγγελίδη έξω από την περιοχή να μπλοκάρει ο Κοτσάκης. Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους ανήκε πάντως στους φιλοξενούμενους στο 43ο λεπτό, με τον Καρακασίδη να βγαίνει απέναντι από τον Κοτσάκη και να πλασάρει στην αριστερή του γωνία, ωστόσο ο γκολκίπερ του Πανθρακικού απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο β’ μέρος οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Στο 66′ θα δημιουργηθεί η φάση που έμελλε να κρίνει και το ματς. Ο Κεσουδάκης θα ανατρέψει τον Γιαννακιτσίδη και η διαιτητής κ. Μυλοπούλου θα δείξει την άσπρη βούλα. Ο Βάσκος που είχε περάσει ως αλλαγή ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για τους “πράσινους”. Οι ισορροπίες θα αλλάξουν στην αναμέτρηση όταν στο 82′ ο Σιδηρόπουλος θα αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα αφήσει τον Πανθρακικό με 10 παίκτες. Το αριθμητικό πλεονέκτημα όμως δεν θα κρατήσει για πολύ για την Αλεξανδρούπολη αφού 3 λεπτά μετά ο Κεσουδάκης θα ανατρέψει εκτός περιοχής παίκτη του Πανθρακικού και αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα. Με το Νίκο Ουσταμπασίδη να μην έχει άλλες αλλαγές, ο Άγγελος Πατσιώρας πήρε τα γάντια και υπερασπίστηκε την εστία στα τελευταία λεπτά.

Πλέον ο Πανθρακικός περιμένει την κλήρωση για την Β’ φάση, ενώ η Αλεξανδρούπολη επικεντρώνεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και περιμένει να δει αν θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική ή στην Α’ ΕΠΣ Έβρου.

Συνθέσεις:

Πανθρακικός (Νίκος Μπαχαρίδης): Κοτσάκης, Αρετάς, Αντωνιάδης, Λειβαδιώτης, Σιδηρόπουλος, Χακάν, Σμάλης (76′ Κωσταρέλης), Γιαννακιτσίδης (90+1′ Σαπνάρας), Μπαϊκαρά, Γκουτσίδης (46′ Βάσκος), Φουρλατάρας (62′ Ερκάν).

Αλεξανδρούπολη FC (Νίκος Ουσταμπασίδης): Κεσουδάκης, Ακρίβος (46′ Πατσιώρας Α.), Γκαϊδατζής, Λίτσιος, Ράλλης (64′ Παπαγεωργίου), Τσιεγγελίδης, Μουρατίδης (46′ Τρανόπουλος), Μαλτέζος, Τσιτσεκίδης (46′ Δορουγιδένης), Καρακασίδης, Τζαλίλης (78′ Αμπραχαμιάν).

Σε επόμενες αναρτήσεις θα ακολουθήσουν φωτορεπορτάζ και δηλώσεις των προπονητών.

 

Share it