Search

Δήμος Κομοτηνής: Αύξηση κατά 265.000€ του προϋπολογισμού, λόγω ακριβού ρεύματος!

Αναμόρφωση του προϋπολογισμού για 6η φορά αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής χθες 30/08, σε μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς. Η συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων ήταν τυπικού χαρακτήρα.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιαννίδου μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm έθιξε το θέμα των αυξημένων τιμών ενέργειας, που έχουν ως αποτέλεσμα το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα υψηλά κόστη.

Όπως αναλυτικά είπε η κα Στογιαννίδου «έγινε αναμόρφωση του προϋπολογισμού και ήταν η 6η φορά. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις ώστε να μειωθούν κάποιοι κωδικοί, εφόσον κάποια ποσά δεν έχουν διατεθεί και να αυξήσουμε κάποιες πιστώσεις, ώστε να καλυφθούν ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό τουλάχιστον για τον φωτισμό οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων αναγκαστήκαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνουμε την αύξηση κατά 265.000 ευρώ και έτσι από 1,5 εκ. ευρώ, το διαμορφώνουμε περίπου στο 1,8 εκ. ευρώ».

Θα πληρώσουν και οι δημότες;

Μπορεί να γίνουν και άλλες τέτοιες αναμορφώσεις, καθώς οι τιμές της ενέργειας… δεν λένε να υποχωρήσουν σύντομα στα επίπεδα που είχαμε συνηθίσει παλιότερα. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι εάν ο Δήμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο υψηλό κόστος της ενέργειας, μπορεί να μετακυλήσει το κόστος στο πορτοφόλι των δημοτών και αυτό σημαίνει ακριβότερα τέλη.

Επί του θέματος η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής δήλωσε ότι «θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αναγκαστούμε να μετακυλήσουμε το κόστος στους δημότες, αλλά όταν όλα αυξάνονται, αυτό είναι ένα θέμα που έχει πολλαπλές συνέπειες» μη μπορώντας να εγγυηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο μέλλον.

Πηγή: Xronos.gr

Share it