Search

Super League 2: Σε αδιέξοδο το πρωτάθλημα – Στα “κάγκελα” οι ομάδες

H Super League 2 ταλαιπωρείται για ακόμη μια φορά με οικονομικά θέματα και «φωνάζει» για την επιβίωσή της.

Κάθε πρωτάθλημα στην Ευρώπη έχει καταφέρει να δίνει βάση, να ενισχύει και να καρπώνεται τη δεύτερη κατηγορία του. Στην Ελλάδα όχι μόνο αγνοείται η προπαρασκευαστική διαδικασία, αλλά ακόμα και τα πιο ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν στην επιβίωση των ομάδων.

Η Super League 2 είναι ίσως το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη που σχεδόν κάθε σεζόν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα έπρεπε να ήταν λυμένα προ πολλού.

Την ώρα λοιπόν που κανείς από τους θεσμικούς φορείς δεν ασχολείται για να δοθούν καίριες λύσεις και να ανασάνουν οι ΠΑΕ, οι σύλλογοι καθημερινά «φωνάζουν» για το πως θα ανταπεξέλθουν με τα ταμεία να είναι άδεια. Άδεια επειδή οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια και δεν έγιναν πράξεις, όπως αναφέρει το mikriliga.com.

Με την κάνουλα του στοιχήματος κλειστή και με την ρητορητική της κυβέρνησης πως αυτή θα ανοίξει στην αυγή του 2023, οι ομάδες δίνουν μάχη για να αποφύγουν τον αφανισμό τους. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Διαγόρα, που ενώ κέρδισε την παραμονή του στο γήπεδο αποχώρησε από την Super League 2 καθώς έφτασε στα όριά του και δεν βρήκε επενδυτή.

ΠΑΕ της επαρχίας και όχι μόνο, βρίσκονται στα «κάγκελα» με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και αντί για προγραμματισμούς και κουβέντα για το πως θα κυλήσει η νέα σεζόν που θα βγάζει δύο ομάδες στην Super League 1, πλέον άπαντες αγωνιούν για το «αύριο».

Τα έσοδα είναι ελάχιστα. Δεν είναι πια κρυφό μυστικό. Και οι ελάχιστοι που επενδύσουν και το κάνουν στο ακέραιο διαπιστώνουν πως οι δεσμεύσεις τόσο από το ποσοστό του στοιχημάτος όσο και από τα deal με την ΕΡΤ αποδεικνύονται «φρούδες υποσχεύσεις».

Δεν ξέρουμε εάν ακόμη έχει δοθεί το μπόνους κατάταξης στις ΠΑΕ από την ΕΡΤ για το περσινό πρωτάθλημα. Εάν δινόταν προφανώς θα το μαθαίναμε και θα έδινε τουλάχιστον μια ανάσα στις ομάδες που αδυνατούν να κινηθούν χωρίς έσοδα.

Και επειδή τα προβλεπόμενα πολλές φορές πάνε περίπατο, να θυμίσουμε ότι χωρίς σταθερότητα σε διοικητικό επίπεδο το σύνολο των ομάδων προσδοκά στα εγγυημένα έσοδα. Κι αυτά όπως φαίνεται δε θα μπουν άμεσα στα ταμεία.

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ, είτε έχει ξεχάσει τον ρόλο της είτε κάνει ότι τον έχει ξεχάσει. Διότι νέα συμφωνία για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, δίχως καταβολή της προηγούμενης και μάλιστα με πρόθεση για μειομένη προσφορά, αποτελεί σχήμα οξύμωρο.

Είπαμε όμως χρειάζεται σοβαρότητα από τους αρμόδιους και ουσιαστικές λύσεις ώστε η Super League 2 να εξυπηρετήσει τον ρόλο της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να σταθεί στα πόδια της όπως συμβαίνει παντού και να πάψει να είναι μονίμως απαξιωμένη.

Share it