Search

Α. Πλέσιας: Μετ’ εμποδίων οι εργασίες ανέγερσης οικοδομών σε Ροδόπη και Ξάνθη

Μετ΄ εμποδίων πραγματοποιούνται οι εργασίες ανέγερσης οικοδομών σε Ροδόπη και Ξάνθη λόγω των ελλείψεων που παρουσιάζονται, ελλείψεις που έχουν να κάνουν κυρίως με Τεχνολογικής Μορφής Υλικά για Εγκαταστάσεις.

Προβλήματα παρουσιάζονται στη διαθεσιμότητα χάλυβα κι αλουμινίου, ενώ ισχυρό αποτύπωμα αφήνουν στον χώρο οι ανατιμήσεις που έχουν προκύψει με αποτέλεσμα να σημειώνεται άνοδος κατά μέσο όρο 20% στο κόστος.
«Είναι γεγονός ότι σημειώνεται κίνηση τον τελευταίο καιρό. Βοήθησαν σε αυτό και τα προγράμματα, όπως το εξοικονομώ » δήλωσε ο κος Αργύρης Πλέσιας, Πρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών Ελλάδας σημειώνοντας, όμως, ότι «φρένο» στην ανοδική τάση έβαλε η αβεβαιότητα που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία. “Παρατηρείται”, όπως είπε, “καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων”. Παράλληλα, τόνισε ο κος Πλέσιας ότι το κόστος των υλικών έχει ανέβει 10, 20 και 30 % (εξαρτάται από το είδος και την χώρα προέλευσής του).

Όσον αφορά στο είδος των νεο-αναγειρόμενων κτισμάτων; «Κανονικές κατοικίες» απαντά ο κος Πλέσιας σημειώνοντας «δεν χτιζόταν για 10 χρόνια, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις». Τέλος, πρόσθεσε πως είναι σημαντική η άνθηση του χώρου, καθώς δεκάδες άλλα επαγγέλματα κινούνται γύρω από την οικοδομή.

Πηγή: ΕΡΑ Κομοτηνής, ertnews.gr

Share it