Search

Κομοτηνή: Βραβεύτηκε στην 1η αθλητική γιορτή μπάσκετ ο Λευτέρης Κακιούσης

Ο αντιπεριφειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης βράβευσε τον πρώην μπασκετμπολίστα Λευτέρη Κακιούση για την προσφορά του στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Η βράβευση έγινε στα πλαίσια την 1η αθλητικής γιορτής μπάσκετ που έλαβε χώρα στις νέες κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής πριν λίγες μέρες. Η τελετή ήταν προγραμματισμένη να γίνει νωρίτερα, όμως λόγω ανωτέρα βίας, ο κος Κακιούσης δεν μπορούσε να παρευρεθεί πρωτύτερα στην περιοχή μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ «Γ. Παυλίδης» χθες 11/07, παρουσία ανθρώπων μπασκετικών συλλόγων της πόλης και μικρών παιδιών που έλαβαν μέρος στην αθλητική γιορτή. Ο Λευτέρης Κακιούσης υπέγραψε μπλούζες και μπάλες, ενώ να σημειώσουμε ότι στο αθλητικό γεγονός έλαβαν μέρος περίπου 300 παιδιά που όλα προέρχονταν από τη Ροδόπη, ενώ σημαντική ήταν η υποστήριξη της Μητρόπολης Μαρωνείας Κομοτηνής, του ΓΑΣ Κομοτηνή, του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και άλλων τοπικών αθλητικών συλλόγων καλαθοσφαίρισης.

«Θέλουμε να γίνει θεσμός» λέει ο Ν. Τσαλικίδης

Την επιθυμία του η αθλητική γιορτή να μετατραπεί σε θεσμό για την περιοχή μας εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. «Ευελπιστούμε και θέλουμε να γίνει ένας θεσμός, ένα φεστιβάλ που πέραν του γεγονότος ότι θα τιμήσει τον μπασκετικό κόσμο, θα τιμήσει όλα αυτά τα παιδιά που πραγματικά συμμετείχαν ένθερμα» δήλωσε ο κος Τσαλικίδης.

Με τη σειρά του ο Λευτέρη Κακιούσης είπε πως μπορεί να ξεκινήσει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας για να «δώσουμε στην Κομοτηνή και στα νέα παιδιά το βήμα, ώστε να μάθουν για το μπάσκετ και όχι μόνο για αυτό». Από την περιφέρεια όπως είπε ξεκίνησαν σπουδαίοι μπασκετμπολίστες όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης (Καστοριά), ο Βασίλης Σπανούλης (Λάρισα), ο Κώστας Τσαρτσαρής (Βέροια) και «για αυτό θα πρέπει να αναδειχθούν τα παιδιά που αγωνίζονται στην περιφέρεια και να τραβήξει όσο γίνεται τα Ελληνόπουλα στα γήπεδα».

Πηγή: xronos.gr

Share it