Search

Περηφάνια για Ορφέα και Ξάνθη, Καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δ.Π.Θ. ο Μ. Μπογιατζίδης!

Ύψιστη τιμή όχι μόνο για την οικογένεια του Ορφέα Ξάνθης αλλά και το ποδόσφαιρο της Ξάνθης η απόσπαση του Προπονητή του Ορφέα και Υπεύθυνου των Ακαδημιών του συλλόγου και φυσικά Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Μάκη Μπογιατζίδη στο τμήμα ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης .

Εκεί ένας από τους πλέον καταξιωμένους και άρτια καταρτισμένους επιστήμονες του χώρου με διδακτορική διατριβή και πολλές δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συνέδρια θα αναλάβει ένα μέρος του κύκλου του μαθήματος Ποδοσφαίρου στο ΤΕΦΑΑ που θα του ανατεθεί.

Ο Ευθύμιος(Μάκης) Μπογιατζίδης γεννήθηκε στις 17/8/1974 και μετά από σημαντική καριέρα στην Γερμανία με την φανέλα των VFL Post Esslingen, S.V. Eintracht Esslingen το 1992 και όντας φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ το συνδύασε αγωνιζόμενος στους ερασιτέχνες του Ολυμπιακού. Το 1995 θα έχει την ευκαιρία ως Φοιτητής Erasmus να βρεθεί στη Γερμανική Ανώτατη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κολωνίας. Από το 1997 όταν και αποφοίτησε επέστρεψε στην γενέτειρα του οπού συνδύασε το ποδόσφαιρο οπού αγωνίστηκε με την φανέλα των Ασπίδα Πηγαδίων, Ερμή Μάνδρας και φυσικά της μεγάλης του αγάπης όπως εξελίχθηκε το Ορφέα Ξάνθης. Άλλωστε το 1997 πρωτοστάτησε μαζί με τον Μπάμπη Χατζημεστή στην δημιουργία της Ακαδημίας του Ορφέα οπού είναι και μέχρι σήμερα ως Τεχνικός Διευθυντής και προπονητής, με ένα μικρό διάλλειμα το 2001-2002 όπου ήταν προπονητής στα τμήματα Υποδομής της Skoda Ξάνθη. Ενώ παράλληλα με την Ακαδημία έχει καθίσει επίσης στον πάγκο των Ερμή Μάνδρας(δύο θητείες) αλλά και σε αυτόν της Ανδρικής ομάδας του Ορφέα Ξάνθης όπου είναι μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα με την προπονητική ο Επιτυχών Καθηγητής Φυσικής Αγωγής μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ από το 1998 και διορισμένος πλέον στην Πρωτοβάθμια από το 2006 δεν σταμάτησε να εξελίσσεται και να  επιμορφώνεται πάνω σε αυτό που αγαπά παίρνοντας το 2013 με Άριστα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ʺ Άσκηση και Ποιότητα Ζωής ʺ του ΔΠΘ, Κατεύθυνση ʺ Μεγιστοποίηση Αθλητικής Επίδοσης ή Απόδοσης ʺ. Από το 2018 είναι κάτοχος διπλώματος Uefa Α’ και εκείνη την χρονιά ήταν Υποψήφιος Διδάκτορας του ΔΠΘ, εκεί οπού θα έχει την ευκαιρία τη νέα χρονιά να διδάξει όντας στην ομάδα των Καθηγητών του ΣΕΦΑΑ. Ένας καταρτισμένος επιστήμονας με διδακτορική διατριβή και πολλές δημοσιεύσεις σε έγκριτα Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά(95 τον αριθμό) και παράλληλα 48 συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια εσωτερικού και σεμινάρια συνεδριών/Ομοσπονδιών 

Η Υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρει:

Όπως ήταν λογικό η είδηση της απόσπασης έφερε πλήθος συγχαρητηρίων στον Ξανθιώτη προπονητή τόσο απο τον σύλλογο που υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια αλλά και τους Συνδέσμους Προπονητών Ποδοσφαίρου. χαρακτηριστικές οι ανακοινώσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης αλλά και του Συνδέσμου Πτυχιούχων Προπονητών Ποδοσφαίρου Ξάνθης.

Η ανακοίνωση της Π.Ε.Π.Π.Π.Ε. αναφέρει:

“ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Αγαπητέ Φίλε και Συνάδελφε Μάκη Μπογιατζίδη,

Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Π.Π.Ε., τα οποία άλλωστε εκτίμησαν ορθά την αξία και το ήθος σου όταν ήρθαμε στην Ξάνθη προς ενημέρωση σας, αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την τιμή που σου έγινε από την ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ να είσαι ένας από τους καθηγητές ειδικότητας ποδοσφαίρισης.

Για εμάς που σε γνωρίζουμε, και μέλος της Π.Ε.Π.Π.Π.Ε., ήταν μία αναμενόμενη ένταξη σου στη ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ, διότι με την γνώση σου και την τεράστια προσπάθειά σου εντάχθηκες στο διδακτικό προσωπικό της.

Χαιρόμαστε μαζί με εσένα και τους δικούς σου ανθρώπους για αυτή την επιτυχία σου και ανοίγει ορίζοντες για αυτό.

Θα σε παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και ευχόμαστε, αλλά κυρίως πιστεύουμε, να συνεχίσεις την ανοδική σου πορεία με υγεία, καθαρό μυαλό και με ακριβοδίκαιο τρόπο.

Καλή επιτυχία στο πανεπιστημιακό σου έργο.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π.Π.Π.Ε.”

Ενώ απο την πλευρά του ο Σύνδεσμος Πτυχιούχων Προπονητών ποδοσφαίρου έγραψε τα εξής:

“Ο Σύνδεσμος μας συγχαίρει τον Ευθύμη Μπογιατζίδη για την απόσπαση του στα ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής! Μεγάλη τιμή για εμάς να έχουμε στις τάξεις μας έναν καταρτισμένο επιστήμονα με διδακτορική διατριβή και πολλές δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συνέδρια!
Καλή σταδιοδρομία και τις καλύτερες ευχές μας σε αυτόν και την οικογένεια του!”

 

Share it