Search

Μέσω Πανθρακικού στην Α’ ΕΠΣ Θράκης οι Ελπίδες Κομοτηνής! Θα αποδεχτούν τη νέα πρόκληση;

Οι Ελπίδες Κομοτηνής ήταν από τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν στο περσινό Πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Θράκης, όντας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τελικά η ομάδα της Κομοτηνής τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από Ορφέα Στρύμης και Κομψάτο Πολυάνθου, χάνοντας την άνοδο στην τελευταία αγωνιστική, με την τύχη ωστόσο και τον..Πανθρακικό να της χαμογελούν.

Όπως προβλεπόταν λοιπόν, η άνοδος του Πανθρακικού στη Γ’ Εθνική μέσω των αγώνων μπαράζ, άφησε ένα κενό στην 14αδα του Πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣ Θράκης για την σεζόν 2022-23, με τις Ελπίδες να κατακτούν έστω και με αυτόν τον τρόπο την άνοδο.

Πρόκειται για έναν σύλλογο που ιδρύθηκε στις αρχές τις χιλιετίας και συγκεκριμένα το 2001 και κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδο στα “σαλόνια” της κορυφαίας κατηγορίας του νομού Ροδόπης.

Ωστόσο το τοπίο γύρω από την συμμετοχή των Κομοτηναίων στην Α’ κατηγορία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, μιας που πέραν του οικονομικού παράγοντα και της ανάγκης για ενίσχυση προκειμένου να σταθούν ανταγωνιστικοί στην νέα κατηγορία, αρκετοί εκ των ανθρώπων της ομάδας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τις δουλείες που βιοπορίζονται, αφού πλέον οι αγώνες των Ελπίδων θα διεξάγονται Σάββατο και όχι Κυριακή. Πρόκειται άλλωστε για ένα πρόβλημα που ουκ ολίγες ομάδες έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Τις προσεχείς εβδομάδες η κατάσταση θα γίνει πιο ξεκάθαρη, ενώ σε περίπτωση που τελικά οι Ελπίδες δεν ανέλθουν στην Α’ κατηγορία, μένει να φανεί αν η ΕΠΣ Θράκης θα δώσει δικαίωμα στις επόμενες επιλαχούσες ομάδες (Αλανότοπος, Φιλαθλητικός, Μύστακας), αν αυτές με τη σειρά τους θα αποδεχτούν την πρόσκληση-πρόκληση, ή αν θα οδηγηθούμε σε Πρωτάθλημα 13 ομάδων.

Share it