Search

Ορφέας Ξάνθης, Αλεξανδρούπολη και Πανδραμαϊκός αναμένουν… στο ακουστικό τους για την υπόθεση Μητρώου

Μία κρίσιμη ημερομηνία είναι η Τρίτη 14 Ιουνίου για κάποιες από τις ομάδες που ήταν την φετινή σεζόν στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Πιο συγκεκριμένα την ημέρα αυτή έχει οριστεί δικάσιμος στο διαιτητικό δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα του Αθλητικού Μητρώου.

Στην προκειμένη περίπτωση οι Πανδραμαϊκός, Ορφέας Ξάνθης και Αλεξανδρούπολη FC περιμένουν την απόφαση σχετικά με το Μητρώο καθώς έχουν καταθέσει προσφυγή με την οποία αναφέρουν ότι όσες ομάδες δεν έκαναν πλήρη εγγραφή σε αυτό δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν.

Ο Πανδραμαϊκός «κυνηγάει» τον Αγροτικό Αστέρα που έχει πετύχει την άνοδο στην Super League 2, ενώ Ορφέας και Αλεξ/πολη την παραμονή στην κατηγορία.

Από πλευράς της ΕΠΟ έχει τονιστεί με έγγραφο που στάλθηκε στις Ενώσεις προ διμήνου, ότι στην περίπτωση αυτή ισχύουν οι νόμοι του ποδοσφαίρου και αυτό ανέφεραν και άνθρωποι της Ομοσπονδίας σε ερώτηση του SA, ότι δηλαδή το θέμα αφορά την Κυβέρνηση. Ωστόσο, εδώ πρόκειται για μία περίεργη υπόθεση καθώς στις εκλογές των Ενώσεων ψήφισαν μόνο οι ομάδες που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο. Οπότε πως γίνεται στο κομμάτι συμμετοχής των ομάδων να ισχύει κάτι διαφορετικό;

Οι 4 ομάδες τις οποίες «κυνηγάνε» δηλαδή τους Σοχό, Θερμαϊκό, Αγροτικό και Άβατο είχαν κάνει εγγραφή αλλά όχι ολοκληρωμένη όπως υποστηρίζουν. Την ίδια ώρα όπως μας τόνιζαν απ’ την πλευρά του Αβάτου, οι άνθρωποι του Άρη πρόλαβαν τις ημερομηνίες και έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους.

Πλέον το διαιτητικό θα κρίνει τι θα συμβεί, με το μητρώο πάντως να είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ σοβαρά. Έχει φέρει οικονομική βοήθεια στα σωματεία, αλλά μαζί και προβλήματα στην διεξαγωγή πρωταθλημάτων και εκλογών. Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση (και ενόψει εκλογών) να δοθεί εκ νέου παράταση στην εγγραφή στο μητρώο και ενδεχομένως να υπάρχουν και κάποιες αλλαγές σχετικά με την υποχρεωτικότητα.

Την Τρίτη 14/6 λοιπόν θα ξέρουμε όπως όλα δείχνουν πως θα διαμορφωθεί ο νέος χάρτης της Γ’ Εθνικής.

Share it