Search

Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το τουρνουά των παλαίμαχων Αλεξανδρούπολης με Πανθρακικό και Δόξα (+photos)

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τουρνουά ποδοσφαίρου παλαίμαχων στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο των Ελευθερίων της πόλης.

Το τουρνουά διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Ποντιακό Μορφωτικό Σύλλογο «Αλέξιος Κομνηνός», ο οποίος πρόσφερε τα μπλουζάκια που φόρεσαν οι παίκτες της Αλεξανδρούπολης αλλά και τα 5 μέλη του που έλαβαν μέρος.

Τα μπλουζάκια που πρόσφερε ο Σύλλογος ήταν ίδια με εκείνα που φορούσαν τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΟΝΤΟΣ του Κολεγίου Ανατόλια της Μερζιφούντας στον Πόντο. Τον Ιούνιο του 1921 σπουδαστές και καθηγητές του Κολέγιο, μετά από 4μηνη παραμονή στις φυλακές απαγχονίστηκαν από τα δικαστήρια ανεξαρτησίας της Αμάσειας. Οι μπλούζες τους έφεραν τα γαλανόλευκα χρώματα και στο στήθος το γράμμα Π. Στα μπλουζάκια που φόρεσαν οι Παλαίμαχοι της Αλεξανδρούπολης, στην πλάτη υπήρχε και το 19 για να συμβολίζει την 19η Μαΐου, μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Οι παλαίμαχοι και των τριών ομάδων αγωνίστηκαν σε 30λεπτα παιχνίδια, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε γεύμα σε γνωστή ταβέρνα της παραλιακής.

Δείτε φωτογραφίες από το τουρνουά:

Share it