Search

Με κάθε λαμπρότητα η Ροδόπη τίμησε τα Ελευθέριά της!(+pics, video)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκαν την 14 Μαΐου τα Ελευθέρια της Θράκης. Στην Κομοτηνή πλήθος κόσμου, άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι, αλλά και μικρά παιδιά χειροκρότησαν τους σχηματισμούς των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκαν σήμερα 14 Μαΐου τα Ελευθέρια της Θράκης. Στην Κομοτηνή πλήθος κόσμου, άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι, αλλά και μικρά παιδιά χειροκρότησαν τους σχηματισμούς των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας.

Επίσης, παρόντα τα μέλη των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας που παρέλασαν με άψογο βηματισμό.

 

Χριστιανοί και μουσουλμάνοι 102 χρόνια μετά την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό απόλαυσαν ιδιαίτερες στιγμές γεμάτες καμάρι και περηφάνια για την πατρίδα, τον τόπο τους, τους αγωνιστές του χθες.

Ιδιαιτέρως συγκινητική η στιγμή της παρέλασης των σχολείων της Κομοτηνής (αντιπροσωπεία του Ειδικού Σχολείου καταχειροκροτήθηκε) με την παρουσία των μαθητών να σηματοδοτούν και το μέλλον του τόπου, λαμπρό όπως και τα χαμόγελα με τα οποία συνόδευαν τον βηματισμό τους.

Παρόντες οι τρεις βουλευτές της Ροδόπης, η Γεν. Γραμματέας Υποδομών, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής και άλλοι επίσημοι μαζί με πλήθος κόσμου.

Στην επιμνημόσυνη δέηση και στην πανηγυρική δοξολογία που προηγήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων με τους προσκληθέντες Μητροπολίτες: Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ.Πλάτων να συγχοροστατούν.

Συνολικά συμμετείχαν εξήντα σύλλογοι και σχολεία, στέγες πολιτισμού, αθλητικά σωματεία και όμιλοι. Ιδιαίτερη και εντυπωσιακή η συμμετοχή του Ιππικού Ομίλου. Έξι γυμναστές της ΔΕ Ροδόπης εργάστηκαν για το εξαιρετικό αποτέλεσμα μαζί με τους συναδέλφους τους.

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής, ertnews.gr

Share it