Search

«Χορταστικό» ματς στον Άβαντα, με νίκη του Ατρόμητου επί του Εθνικού (+photos)

Ο Ατρόμητος Άβαντα ήταν ο νικητής στην αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣ Έβρου με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, επικρατώντας 5-2.

Το πρώτο ημίχρονο δεν μας προϊδέαζε ότι το σκορ θα έφτανε σε αυτά τα επίπεδα καθώς παρά το προβάδισμα του Άβαντα, ο Εθνικός απάντησε πολύ γρήγορα, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες ισόπαλες. Στο β’ μέρος όμως κάποια λάθη του Εθνικού σε συνδυασμό με το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξαν ανά διαστήματα οι γηπεδούχοι, οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Στο 7′ ο Καλλιμάνης θα βγει τετ α τετ με τον Πανοσάφο, αλλά ο γκολκίπερ του Εθνικού θα αποκρούσει το πλασέ του. Στο 12′ σειρά του Λαζαρίδη να απειλήσει για τον Άβαντα, νέα επέμβαση του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και στη συνέχεια το σουτ του Καβατζικιώτη έφυγε άουτ. Στο 18′ ο πρώτος σκόρερ του Άβαντα αλλά και του πρωταθλήματος Λαζαρίδης θα βρει δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ. Στο 22′ ο Μπούρντιν θα χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν στο τετ α τετ θα νικηθεί από τον Μπόγλου που θα αποκρούσει. Δύο λεπτά μετά ο Εθνικός θα ισοφαρίσει όταν ο Λυμτσιούλης θα δει ότι ο Μπόγλου είναι ελαφρώς εκτός εστίας και με ένα μακρινό σουτ θα κάνει το 1-1. Στο 25′ ο Μπούρντιν θα χάσει τεράστια ευκαιρία για να βάλει μπροστά στο σκορ τον Εθνικό, όταν θα σουτάρει στο δοκάρι.

Η πίεση του Εθνικού θα συνεχιστεί και θα αναγκάσει σε λάθος τον πορτιέρο του Άβαντα, με τον Βρίζα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας αλλά να σουτάρει εκτός εστίας στο 27′. Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Γραικίδη θα φύγει εκτός εστίας. Στο 38′ ο Πλουμίδης θα απειλήσει με μακρινό σουτ, με τον Μπόγλου να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 40′ ο προπονητής του Άβαντα Νίκος Κωνσταντινίδης θα προχωρήσει σε διπλή αλλαγή προσπαθώντας να βελτιώσει την ομάδα του. Στην τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος, στο 42′, ο Γραικίδης θα σουτάρει αλλά ο Πανοσάφος θα αποκρούσει.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι θα αρχίσει και το δεύτερο, με τον Ατρόμητο δηλαδή να βρίσκεται στην επίθεση. Στο 47′ η ομάδα του Άβαντα θα φτάσει κοντά στο γκολ, όταν ο Τσανάκας θα σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι. Ότι δεν κατάφερε ο Τσανάκας το έκανε ο Λαζαρίδης στο 53′, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους με 2-1 και φτάνοντας τα 22 γκολ στο πρωτάθλημα, 1 περισσότερο από τον Κυριζάκη του Ιπποκράτη που έχει 21 στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ. Στο 57′ προσπάθεια για χατ τρικ από τον Λαζαρίδη, με το πλασέ του όμως να φεύγει άουτ.

Στο 59′ ο Βρίζας θα ψάξει την ισοφάριση, με τον Μπόγλου να μπλοκάρει όμως το σουτ που επιχείρησε. Στο 62′ ο με αυτογκόλ του Παρονιάν, ο Άβαντας θα πάρει κεφάλι δύο τερμάτων, ενώ στο 69′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γραικίδης θα κάνει από κοντά το 4-1. Στο 72′ ο Εθνικός θα μειώσει σε 4-2 με κεφαλιά του Φυλλίδη μετά από σέντρα του Παρονιάν. Τρία λεπτά μετά απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαζαρίδη, απόκρουση από τον Πανοσάφο. Στο 84′ ο 14χρονος Κουκουβεάκης που είχε περάσει ως αλλαγή έβγαλε ωραία πάσα για τον Λουκοβίτη, αλλά το πλασέ του τελευταίου εξουδετερώθηκε από τον Μπόγλου. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα ο Καβατζικιώτης θα διαμορφώσει το τελικό 5-2.

Συνθέσεις:

Ατρόμητος Άβαντα (Κωνσταντινίδης): Μπόγλου, Παπαϊωάννου (40′ Μεσιτίδης), Ξενοδοχίδης, Χλωρίδης (70′ Ποτός), Μπότσης, Ευστρατιάδης, Τσανάκας, Καλλιμάνης (40′ Τερζής), Καβατζικιώτης, Λαζαρίδης, Γραικίδης.

Εθνικός Αλεξ/πολης (Πατσίδης): Πανοσάφος, Φυλλίδης, Παρονιάν, Φρατζανάς (76′ Μκρτσιάν), Σουγιολτζής, Λουκοβίτης, Βρίζας, Τσορμπατζούδης (76′ Κουκουβελάκης), Λυμτσιούλης (76′ Λαμπίδης) , Πλουμίδης (64′ Μάρτσης), Μπούρντιν.

Δείτε φωτογραφίες:

Share it