Search

Τίμησε την μνήμη του Σάκη Ψωμά με υπέροχη κίνηση η Μύκη!(+pics)

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η διοίκηση, ο προπονητής Γιάννης Γιοβανούδης και οι παίκτες της Μύκης που στα πλαίσια του αγώνα με τον ΑΠΟΞ Ραιδεστό τίμησαν την μνήμη του Σάκη Ψωμά.

Έτσι πριν την έναρξη του αγώνα προσέφεραν τιμητική πλακέτα αλλά και μια υπέροχη φανέλα αφιερωμένη στον αείμνηστο βετεράνο ποδοσφαιριστή του ΑΟΞ και ιδρυτή του ΑΠΟΞ Ραιδεστού, Σάκη Ψωμά, στον γιο του και αρχηγό του ΑΠΟΞ Μαρίνο Ψωμά που δεν έκρυψε την συγκίνηση του για την πολύ όμορφη κίνηση της ομάδας της Μύκης.

Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα έγραψε για αυτή την κίνηση:

” Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Γ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Ξάνθης αγωνιστήκαμε με την πρωτοπόρο Α.Ο Μύκης. Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 2-5. Το πραγματικό αποτέλεσμα του αγώνα ήταν η ένδειξη αμοιβαίου σεβασμού εντός κι εκτός γηπέδου. Η ομάδα της Μύκης πριν την έναρξη του αγώνα τίμησε τη μνήμη του πατέρα μου για τη προσφορά του τόσο στο ερασιτεχνικό όσο και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης. Αυτή η κίνηση μας θυμίζει πέρα από κάθε άλλο πως πηγαίνεις μπροστά κοιτάζοντας πίσω. Πίσω στο έργο, κάθε ρομαντικού ανθρώπου, που με τον τρόπο του, κύριο και αληθινό σκοπό έχει τη διατήρηση της ζωντάνιας αυτού που βιώνουμε κάθε Κυριακή. Μεταξύ άλλων το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από τέτοιου είδους κινήσεις. Κινήσεις μνημόνευσης ανθρώπων που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή για τη διατήρηση των αξιών που πρέπει να πρεσβεύει το ποδόσφαιρο σαν φαινόμενο κοινωνικό. Η έμπρακτη μνημόνευση του έργου του πατέρα μου, Σάκη Ψωμα, στο ποδόσφαιρο της Ξάνθης αποτελεί μία χαραμάδα φωτός μπροστά στη δύσκολη και απαισιόδοξη ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Ευχαριστούμε και πάλι τον Α.Ο Μύκης τόσο για την ανιδιοτελή κίνηση βράβευσης όσο και για το γεγονός ότι δεν λησμονεί τις πραγματικές ποδοσφαιρικές αξίες

Share it