Search

«Όχι» σε SL1 και SL2 για παράταση ενός μήνα για την αδειοδότηση απο την ΕΠΟ!

Αρνητική εξέλιξη προέκυψε τόσο για τη Super League 1 όσο και για τη Super League 2 από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ την Πέμπτη (31/3).

Συγκεκριμένα, οι δύο λίγκες είχαν ζητήσει να παραταθεί για ένα μήνα η διαδικασία της αδειοδότησης, έως τις 30 Απριλίου για την ακρίβεια, για να αποδείξουν σε αυτό το διάστημα τη μη ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε. Παράλληλα, η Επιτροπή επικύρωσε την απόφαση της SL1 για έναρξη του νέου πρωταθλήματος στις 20 Αυγούστου 2022.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις.

* Κατόπιν της εισήγησης και του Τμήματος Αδειοδότησης απέρριψε το αίτημα των Super League 1 και Super League 2 για παράταση ενός μήνα στις ΠΑΕ (μέχρι τις 30 Απριλίου 2022 αντί για τις 31 Μαρτίου 2022) για να αποδείξουν τη μη ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών σε σχέση με την επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης, καθώς το συγκεκριμένο αίτημα έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με διατάξεις του εγκεκριμένου από την UEFA κανονισμού αδειοδότησης.

* Επικύρωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 1, σύμφωνα με την οποία το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου 2022».

Share it