Search

Αίτημα για άνοδο 2+1 ομάδων τη νέα χρονιά από την SL2! Οι αποφάσεις για υγειονομικό, ξένου διαιτητές και αναπλήρωση κενών

Σφίγγει τα λουριά η Super League 2 σε ό,τι αφορά στον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που απαιτούν την αναβολή αγώνα. Όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ της διοργανώτριας αρχής την Τρίτη (14/03), η λίγκα με τη συνδρομή του ΕΟΔΥ θα μπορεί σε αυτές τις περιπτώσεις να εκτελεί αυτόνομους ελέγχους.

Οι ημερομηνίες, άλλωστε, πλέον δεν βγαίνουν και όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο συμβούλιο, «θα κληθούν οι ομάδες να παίζουν κάθε δύο ημέρες…». Σε ό,τι αφορά στους εκπροσώπους στην Έκτακτη Τακτική ΓΣ της ΕΠΟ, εκλέχθηκαν οι κ.κ. Σταμούλης, Μπίκας, Πρίτσας αναπληρωτής ο Άρης Λυχναράς.

Βέβαια η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και η εκλογή εκπροσώπων για την ΓΣ της ΕΠΟ δεν ήταν τα μοναδικά θέματα που συζητήθηκαν στο ΔΣ της Super League 2. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, κουβέντα έγινε για την προσεχή σεζόν και συγκεκριμένα για τα εισιτήρια ανόδου και για την αναπλήρωση κενών.

Τα μέλη της λίγκας συμφώνησαν ομόφωνα, ώστε στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να κατατεθεί το αίτημα για 2+1 εισιτήρια ανόδου. Εξάλλου, το 1+1 εισιτήριο σε πρωτάθλημα 34 ομάδων είναι πέρα ως πέρα άδικο και δεν υπάρχει σε καμία άλλη διοργάνωση.

Η άλλη πρόταση που θα κατατεθεί είναι το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2022-23 να εκκινήσει μέσα Σεπτεμβρίου και να μην υπάρχει αναπλήρωση κενών από επιλαχούσες ομάδες της Γ’ Εθνικής, εάν κάποια ή κάποιες από τις 4 που δικαιούνται προβιβασμού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις! Έτσι, θα αποφευχθεί το μπάχαλο του περσινού καλοκαιριού.

Σε ό,τι αφορά στον Μάρκ Κλάτενμπεργκ και την απόφασή του να ορίσει ξένους διαιτητές στο παιχνίδι Βέροια – ΑΕΛ, τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στον κανονισμών διαιτητών (άρθρο 35 παρ.5) και ο ορισμός ήταν μη νόμιμος. Για τον λόγο αυτό εστάλη επιστολή στην ΕΠΟ στην οποία η Super League 2 τονίζει ότι δεν επιθυμεί ξένους λόγω εξοδολογίου(Χαρακτηριστικά, η διαιτητική τριάδα από την Κροατία κόστισε στη Βέροια 15.000 ευρώ!)

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση της Λίγκας αναφέρει:

«Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Εκπρόσωποι της SL2 στην Έκτακτη Τακτική Γενική Συνέλευση ΕΠΟ εκλέχθηκαν οι κ.κ. Σταμούλης, Μπίκας και Πρίτσας. Αναπληρωτής ο κ. Λυχναράς.

Αποφασίστηκε η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του πρωτοκόλλου, όπου η διοργανώτρια με τη συνδρομή του ΕΟΔΥ θα μπορεί να εκτελεί αυτόνομους ελέγχους, όπου τα κρούσματα Covid απαιτούν αναβολή αγώνα».

Share it