Search

Ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα για Εθνικό με τρίποντο κόντρα στο Σουφλί! (+photos)

Την πρώτη του νίκη μέσα στο 2022 σημείωσε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικρατώντας 1-0 του Έβρου Σουφλίου.

Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου, ο νεανικός Εθνικός φιλοξένησε τον Έβρο στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» και ήταν εκείνος που με το πάθος που έβγαλε στο γήπεδο, έδειξε ότι ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη. Το Σουφλί είχε τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά οι γηπεδούχοι κράτησαν το μηδέν και πανηγύρισαν με την ψυχή τους στο φινάλε για την πρώτη τους νίκη μετά από τις 11 Δεκεμβρίου και το 6-2 στην Παλαγία επί του Ποντιακού.

Στο 30′ ο Πλουμίδης θα απειλήσει από πλευράς Εθνικού με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Ζυγουρίτσας απέκρουσε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πλουμίδης θα βγάλει μία εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Μπούρντιν και εκείνος θα τελειώσει υποδειγματικά την φάση για το 1-0. Για την φάση του γκολ διαμαρτύρεται η ομάδα του Σουφλίου, όπως τόνισε σε δηλώσεις του μετά την λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής Πασχάλης Σταματάκης. Στο 42′ ο δημιουργός του γκολ του Εθνικού Πλουμίδης θα τραυματιστεί και στην θέση του θα περάσει ο Λημνιός.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι θα ψάξουν την ισοφάριση, ενώ και ο Εθνικός είχε τις στιγμές του για δεύτερο γκολ. Στο 61′ θα χαθεί από κοντά σημαντική ευκαιρία για το Σουφλί, με την άμυνα του Εθνικού να διώχνει τον κίνδυνο. Στο 73′ ο Καπανίκας απείλησε με σουτ, αλλά ο γκολκίπερ του Έβρου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 78′ ο Φωτσιτζούδης με κεφαλιά μετά από κόρνερ θα απειλήσει, με τον Πανοσάφο να μπλοκάρει. Δύο λεπτά μετά ο τερματοφύλακας του Εθνικού θα μπλοκάρει μακρινό σουτ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καπανίκας από κοντά θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τον Ζυγουρίτσα να αποκρούει.

Ο Εθνικός είχε εμψύχωση, με τους παίκτες της Κ16 της ομάδας να στήνουν φοβερή εξέδρα και στο τέλος όλοι μαζί να πανηγυρίζουν τη νίκη, δείχνοντας το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Πατσίδης): Πανοσάφος, Ψυλλίδης, Σακαλάκης, Φραντζανάς, Καλαϊτζίδης, Σαραντάκης, Λουκοβίτης, Μπουζιάνης (67′ Κονδύλης), Γυλός (67′ Καπανίκας), Πλουμίδης (λ.τρ. 42′ Λημνιός), Μπούρντιν (89′ Μκρτσιάν).

Έβρος Σουφλίου (Σταματάκης): Ζυγουρίτσας, Μπαμνιός, Παρασχίδης, Παπαναστασίου, Ασπιώτης, Κουτσούλας, Κουρούδης, Χαρζάκας, Φωτσιτζούδης, Δουγέκος (76′ Λαζίδης), Δομακίνης.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Share it