Search

Επέστρεψε στα τρίποντα με “σβηστή” τριάρα επί του Πιερικού η Ξάνθη!

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης η Ξάνθης κατάφερε με αυτογκόλ στο πρώτο και τέρματα των Τσέλιου και Δεληγιαννίδη στο δεύτερο να λυγίσει την ομάδα του Πιερικού την οποία και κέρδισε με 3-0 και επέστρεψε στις νίκες φτάνοντας τους 32 βαθμούς  και έχοντας ρεπό την Τετάρτη στρέφει την προσοχή της στο ματς της επόμενης Κυριακής με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα.

Απο το πρώτο κιόλας λεπτό ήταν εμφανές το πως θα κυλήσει το ματς με την Ξάνθη να παίζει στο μισό γήπεδο την ομάδα του Πιερικού αλλά να μην βρίσκει τον τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Κατερινιώτικης ομάδας και να απειλεί κυρίως με ατομικές προσπάθειες και σουτ εκτός περιοχής. Όλα αυτά μέχρι το 39′ όταν μετά απο σέντρα του Γκάβριτς ο Πασκάλ Εμπουσί δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και για καλή τύχη του ΑΟΞ αυτή κατέληξε στα δίχτυα του Τζήμα για το 1-0, με την Ξάνθη να έχει ευκαιρία και για δεύτερο όμως το σουτ εκτός περιοχής του Τσέλιου στο 43′ πέρασε ελάχιστα δίπλα απο το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να βγούν στην επίθεση και την Ξάνθη να τους δίνει χώρο θέλοντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις για να “καθαρίσει” το ματς. Σε μια απο αυτές στο 65′ μετά απο ωραίο συνδυασμό Θυμιάνη και Μονρόουζ ο Διαμαντόπουλος πήρε την τελική πάσα το σουτ του όμως πέρασε ελάχιστα δίπλα απο το δοκάρι, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σούτ του Γκάβριτς στο 84′ Στο 86′ ο Ηλίας Τσέλιος με πλασέ έκανε το 2-0 δίνοντας φέρνοντας ανακούφιση σε πάγκο και εξέδρα και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δεληγιαννίδης διαμόρφωσε το τελικό 3-0

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

Βοηθοί: Φράγιος, Τοροσιάδης (Μακεδονίας)

4ος: Τσιοφλίκη (Λάρισας)

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Ζ. Βούλιτς): Ίτσο, Δεληγιαννίδης, Ουνγιαλίδης, Μιχαήλ, Μπάτζιος, Θυμιάνης(90′ Παπάζογλου), Βιθέντε, Τσέλιος(90′ Τσιλιγγίρης), Γκάβριτς(90′ Κρητικός), Μονρόουζ(81′ Γκουνσάρι), Διαμαντόπουλος(73′ λ.τρ. Αλί Μπαμπά)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ(Γ. Βαζάκας): Τζήμας, Χόρτσιας(87′ Κριμιτζάς), Μηλιώτης, Γιαλαμίδης, Κουκόλης, Εμπουσί, Σούνταρ(71′ Φωκαίδης), Τόσκας, Κάνουλας(71′ Μπουόλι), Παπαδόπουλος Β.(71′ Ζαφειράκης), Ντίνας(79′ Καρανάτσιος)

Share it