Search

Νίκη βάλσαμο για την Αλεξανδρούπολη, ήττα «μαχαιριά» για τον Ορφέα Ξάνθης

Εμφατική νίκη με 4-1 στο ντεμπούτο του Μιχάλη Φλώρου πέτυχε η Αλεξανδρούπολη κόντρα στον Ορφέα Ξάνθης στο Φώτης Κοσμάς. Μία νίκη πολύ σημαντική ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά που φέρνει τους Εβρίτες πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη πλευρά η υπόθεση παραμονή για τους Ξανθιώτες απομακρύνεται. 

Η Αλεξανδρούπολη ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτό φάνηκε από νωρίς. Στο 8ο λεπτό ο Καρακασίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 14′ ο Αμπραχαμιάν θα βρει με ψηλοκρεμαστή μπαλιά τον Καρακασίδη στη πλάτη της άμυνας, αυτός θα την κατεβάσει με άψογο κοντρόλ και θα νικήσει τον Γιουργούση για το 1-0. Στο 20′ ο Ορφέας θα ισοφαρίσει με γκολ του Γκασιμπαγιαζίδη μετά από αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων. Ένα λεπτό μετά προβολή του Ρουμπιέ θα φύγει λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση παρέμεινε η ίδια, με την Αλεξανδρούπολη να έχει τον έλεγχο. Στο 52′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καρακασίδη, ο Κώστας Πατσιώρας με διπλή προσπάθεια θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο 2ο ημίχρονο με σκοπό να καθαρίσουν το ματς από νωρίς και αυτό έγινε στο 57′ με τον Καρακασίδη να πετυχαίνει το δεύτερο του τέρμα και 3ο για την ομάδα του. Στη συνέχεια η ομάδα του Φλώρου χαμήλωσε τον ρυθμό της, μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Χριστοφορίδης θα εκμεταλλεύτεί το κενό της άμυνας και θα γράφει το τελικό 4-1.

Αλεξανδρούπολη FC (Φλώρος): Μπινόπουλος, Δορουγιδένης, Γκαϊδατζής, Μπαρμπαγιάννης, Σιώπης (45’ Τσιτσεκίδης), Πατσιώρας Α. (60’ Τσιεγγελίδης), Πατσιώρας Κ. (82’ Σιδηρόπουλος), Αμπραχαμιάν, Μαλτέζος (60’ Χριστοφορίδης), Καρακασίδης (68’ Παγωνίδης), Ρουμπιές.

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Γιουργούσης, Χατζηπαπάς, Ιωαννίδης, Καλαϊτζόπουλος (59′ Γεωργιάδης), Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης (77′ Σουκρήογλου), Παπαστεφάνου, Μελισσόπουλος Ν. (59′ Κουκουρίγκος), Τορομανίδης, Πασχαλάκης.

Share it