Search

Τα highlights στον χώρο του ποδοσφαίρου για το 2021!

Το 2021 μας χάρισε πολύ όμορφες αλλά και άσχημες στιγμές στον χώρο του ποδοσφαίρου. Τίτλοι ομάδων, μετάγραφες, το φετινό euro αλλά και πολλά αλλά τα οποία θα τα αναλύσουμε στην συνέχεια του άρθρου.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: 

Μετάγραφες/πωλήσεις από Ελληνικές ομάδες:

Στις 15 Ιανουαρίου ανακοινώνεται ο δανεισμός του Δημήτρη Γιαννούλη από τον ΠΑΟΚ στην Νόριτς έναντι 1εκ. ευρώ και με υποχρεωτική οψιόν αγοράς 7,5εκ. ευρώ, σε περίπτωση που τα καναρινιά καταφέρουν να ανάβουν κατηγορία και πιο συγκεκριμένα στην premier league. Κάτι το οποίο συνέβη και πλέον ο Έλληνας αριστερός μπακ ανήκει στην ομάδα από την Αγγλία.

Παραμένουμε στον ΠΑΟΚ και στην μεταγραφή του Σίντζι Καγκάουα, η οποία μπορούμε να πούμε ότι δεν πέτυχε και πολύ, ίσως και καθόλου. Κάτι το οποίο μπορούμε να κρατήσουμε από αυτήν την μεταγραφή είναι σίγουρα το βίντεο ανακοίνωσης του Ιάπωνα σταρ.

Συνεχίζουμε με τις μεταγραφές των ελληνικών ομάδων. Στις 25 Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη του χειμώνα, καθώς έκανε δικό του τον πολύπειρο Έλληνα στόπερ Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν των Σωκράτη ως ελεύθερο.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: 

Φεύγουμε από Ελλάδα και πάμε στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου. Στις 19/12 οι Βαυαροί έκαναν το απόλυτο και κατέκτησαν το παγκόσμιο κύπελλο συλλογών, καθώς επικράτησαν με 1-0 επι της μεξικάνικης Τιγκρες. Με αυτόν τον τρόπο οι Γερμανοί έκαναν το 6 στα 6, διότι προηγούμενος είχαν κατακτήσει το Γερμανικό πρωτάθλημα, το κύπελλο και το supercup Γερμανίας, το champions league και τέλος το Ευρωπαϊκό σούπερ καπ. Έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα μετά την Μπαρτσελόνα το 2009 που κάνει το απόλυτο 6×6!

ΜΑΡΤΙΟΣ:

Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια ο Λιονέλ Μέσσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έδωσαν το παρόν στα προημιτελικά του champions League, καθώς η Γιουβέντους αποκλείστηκε από την Πόρτο και η Μπαρτσελόνα από την Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτό είχε να συμβεί  από την σεζόν 2004-05 όταν η Μπαρτσελόνα του νεαρού τότε Μέσι αποκλείστηκε από την Τσέλσι, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ρονάλντο από την Μίλαν.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ:

Στις 18 Απριλίου η Μπαρτσελόνα κατακτά το κύπελλο Ισπανίας, ισοπεδώνοντας την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 0-4.

EUROPEAN SUPERLEAGUE:

Μέσα σε 48 ώρες ίσως και λιγότερες το ποδόσφαιρο παραλίγο να αλλαζε ολοκληρωτικά! Με αρχηγό τον Φλορεντίνο Πέρεθ, πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης και τον πρόεδρο της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι και φυσικά την στήριξη 12 μεγάλων συλλογών, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κλειστό πρωτάθλημα, ώστε να έχουν όσο δυνατόν μεγαλύτερα έσοδα, καθώς λόγω covid τα έσοδα στις ομάδες μειωθήκαν ολοσχερώς. Και οι 12 ομάδες που στην αρχή συμφωνήσαν να συμμετέχουν στην προσπάθεια, δέχτηκαν να φύγουν από τα πρωταθλήματα των χωρών που συμμετείχαν αλλά και από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η προσπάθεια δώδεκα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων να δημιουργήσουν νέα τάξη πραγμάτων στο ποδοσφαιρικό τοπίο απέτυχε παταγωδώς και οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές. Το σχέδιο «ναυάγησε», οι ομάδες αποχώρησαν και τα πρόσωπα που θέλησαν να «μετρήσουν» τις δυνάμεις τους απέναντι στην UEFA , υπέβαλλαν παραιτήσεις.

Η αιτία που “ναυάγησε” αυτή η προσπάθεια ήταν οι κυρώσεις που θα επέβαλε η UEFA στους “δώδεκα μεγάλους”, εκτός αυτού πήραν θέση στο ζήτημα μέχρι και οι κυβερνήσεις χωρών, ώστε να εμποδίσουν αυτήν την προσπάθεια, αλλά φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι φίλοι των ομάδων και του ποδοσφαίρου, όπου οι ίδιοι αντέδρασαν έντονα, κάτι που «μεταφράστηκε» σε… τσουνάμι διαμαρτυριών. Κι αυτό στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημαίνει πως η κόντρα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε διάστημα δύο – τριών ωρών.

Παρόλα αυτά ο Πέρεθ μένει απτόητος και έχει δηλώσει, ότι η European Super League θα επιστρέψει δυνατότερη.

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 46η φορά  στην ιστορία του!

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε το 3ο συνεχιόμενο πρωτάθλημα μετά το 2019.

ΜΑΙΟΣ: 

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το έβδομο πρωτάθλημα Αγγλίας στην ιστορία της.

Η Ίντερ κατάφερε να κερδίσει μέτα από 11 χρόνια το πρωτάθλημα Ιταλίας.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας.

H Μπάγερν για άλλη μια φορά έγινε πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Στην Γαλλία η Λιλ έκανε την έκπληξη και κατάφερε να ρίξει από τον θρόνο της την Παρί Σεν Ζερμέν και να κατακάτσει το πρωτάθλημα Γαλλίας.

Η Τσέλσι με ηρώα τον Κάι Χάβερτζ κέρδισε στον τελικό του Champions League την Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 1-0, με αποτέλεσμα να γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στον τελικό του Europa League η Βιγιαρεάλ κέρδισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι μετά από το 2-2 στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στον τελικό και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας 2021, καθώς νίκησε 2-1 του Ολυμπιακού και πανηγύρισε το όγδοο τρόπαιο της ιστορίας του και τέταρτο τα τελευταία πέντε χρόνια!

ΙΟΥΝΙΟΣ:

EURO 2020:

Στο euro 2020 το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας, μας χάρισε πλούσιο ποδοσφαιρικό θάμα αλλά παραλίγο ένα γεγονός, αυτό του Κριστιάν Έρισκεν να καταστρέψει αυτήν την γιορτή του ποδοσφαίρου.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν σε μια ανύποπτη φάση, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στο 42ο λεπτό του αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία για το EURO 2021.

Ο αρχηγός της Δανίας Σίμον Κιάερ, τη στιγμή της κατάρρευσης του συμπαίκτη του έτρεξε να σιγουρευτεί πως δεν θα καταπιεί την γλώσσα του, ενώ οι γιατροί με ένα φοβερό σπριντ έφτασαν γρήγορα στο πλάι του με απινιδωτές κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ. Χωρίς ως τώρα να έχουν γίνει αποκαλύψεις σχετικά με τα αίτια της κατάρρευσης του ποδοσφαιριστή της Ιντερ, ξένα ΜΜΕ αναφέραν πως ο απινιδωτής και η εν γένει άμεση επέμβαση των γιατρών του έσωσαν τη ζωή.

ΙΟΥΛΙΟΣ:

Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι στο euro έγιναν πολλές εκπλήξεις, όπως ο αποκλεισμός της Γαλλίας στα πέναλτι με την Δανία.

Η Αγγλία μετά από 55 χρόνια κατάφερε να βρεθεί σε ένα τελικό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, διότι η Ιταλία στα πέναλτι έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

   

Στο Copa America ο Μέσι επιτέλους κατέκτησε έναν τίτλο με την Αργεντινή που τόσο πολύ ήθελε. Η Αργεντινή με γκολ του Ντι Μαρία κέρδισε την Βραζιλία με σκορ 1-0.

Ας επιστρέψουμε στις μετάγραφες, όπου το φετινό καλοκαίρι “έσκαγε” η μια βομβά μετά την άλλη.

Την αρχή την έκανε ο Σέργιο Ράμος

Έπειτα από 16 χρόνιας λαμπρής παρουσίας ο αρχηγός είπε αντίο στην ομάδα που τον σημάδεψε, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ισπανός αμυντικός πλέον αγωνίζεται στο Γαλλικό πρωτάθλημα, για λογαριασμό της Πάρι Σεν Ζερμέν. 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια ο Λιονέλ Μέσι είπε αντίο στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

Η Ισπανική ομάδα αδυνατούσε να πληρώσει το συμβόλαιο του Αργεντίνου σούπερ σταρ, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος και να υπογράψει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

   

Στην τελευταία βομβά του καλοκαιρού ήταν η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Όλντ Τράφορντ. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε δικό της τον Πορτογάλο έναντι μόλις 15εκ ευρώ στην Γιουβέντους!!

Ο Χρήστος Τζόλης, το wonderkid του Ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από μια πλήρως επιτυχημένη χρονιά με την φανέλα του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας σε 46 συμμέτοχες, 16 γκολ και 10 ασσίστ κατάφερε να “πάρει” μεταγραφή στην Νόριτς του Δημήτρη Γιάννουλη και να αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League.

Τα καναρινιά ξοδέψαν για τον Έλληνα εξτρέμ 11 εκ. εύρω.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ:

Η Μπαρτσελόνα προσπαθώντας να κάνει ένα rebuild, αποφάσισε να απολύσει τον Κούμαν, και να φέρει πίσω στο κλαμπ αυτήν την φορά ως προπονητή τον Τσάβι.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ:

Συνεχίζουμε με τις απολύσεις προπονητών. Μετά τα σερί αρνητικά αποτελέσματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι κόκκινοι διάβολοι αποφάσισαν να διώξουν από τον πάγκο της ομάδας τον Σόλσκερ και να προσλάβουν τον μέντορα του Κλοπ και του Τούνχελ, τον Ραλφ Ράνγκικ.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ:

Την έβδομη χρυσή μπάλα στην πλούσια καριέρα του κατάκτησε το 2021 ο Λιονέλ Μέσι.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ:

Για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια η Μπαρτσελόνα δεν θα συνεχίσει στα νοκ αουτ του champions league, καθώς τερμάτισε στην τρίτη θέση στον όμιλο της, με αποτέλεσμα να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Europa League!

Η πρόωρη απόσυρση του Σέρχιο Αγκουέρο…

Εν μέσω συγκίνησης, ο Σέρχιο Αγουέρο ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Ο Αργεντινός ενημέρωσε για την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 33 του χρόνια, λόγω καρδιακής αρρυθμίας.

Ο έμπειρος επιθετικός πήγε στην Μπαρτσελόνα μόλις το καλοκαίρι αλλά πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις πέντε φορές, πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Άλλη μια μεγάλη μεταγραφή πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στις 16 Δεκεμβρίου.

Ο Κώστας Μανωλάς επέστρεψε μετά από 7.5 χρόνια στην ομάδα της καρδίας του, όπως έχει δηλώσει και παλιότερα.

Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με το tansfermarkt έβγαλε από τα ταμεία του 2.4εκ ευρώ για χάρη του Έλληνα κεντρικού αμυντικού.

Αυτά ήταν τα πιο σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν τον χώρο του ποδοσφαίρου για την χρονιά που μας πέρασε.

Share it