Search

Γ’ Εθνική: Σκόραρε ο Τοπούζης και ο Μακεδονικός επέστρεψε στην κορυφή του 2ου ομίλου (+video)

Νικητής βγήκε ο Μακεδονικός από μία δύσκολη αναμέτρηση, κόντρα στον ΑΣ Γιαννιτσά, επικρατώντας με σκορ 2-0 της ομάδας του νομού Πέλλας, χάρη σε δύο πολύ όμορφα γκολ από τον Εβρίτη Θάνο Τοπούζη και τον Πολύζο.

Το μέτριο πρώτο ημίχρονο έδωσε τη θέση του σε ένα δεύτερο πιο έντονο και παραγωγικό 45λεπτο, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρος και να δημιουργούν απειλητικές συνθήκες γύρω και μέσα από την περιοχή του Γουναρίδη, και τον Μακεδονικό να απαντά με… γκολ!

Πιο συγκεκριμένα, κερδίζοντας με άμεσο repress τη μπάλα ψηλά στο 58′, έξω ακριβώς από την περιοχή του ΑΣ Γιαννιτσά, οι «πράσινοι» έπιασαν ανέτοιμη την άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον Χρήστο Καράμπελα να περνά ωραία μπαλιά προς τον Θάνο Τοπούζη και τον τελευταίο να εκτελεί εν κινήσει με το αριστερό πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, στέλνοντας τη στη γωνία της εστίας για το 1-0!

Δείτε το γκολ του Τοπούζη και τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης:

Ο Μακεδονικός συνέχισε να πιέζει, έχοντας και φρέσκα πόδια από τις αλλαγές του Γιώργου Αμανατίδη, και έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 στο 72′, όταν ο Στέλιος Τσουκάνης βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα στον Στάθη Κυζίλη, που νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Μούτσα.

Ό,τι δεν έγινε με τον Κυζίλη, πάντως, έγινε στο 77′ με τον Άγη Πολύζο, που κινήθηκε αστραπιαία στο πρώτο δοκάρι και συνάντησε τη μπάλα από την εκτέλεση κόρνερ του Τσουκάνη, στέλνοντας τη στα δίχτυα με φοβερή κεφαλιά για το 2-0!

Ο ρυθμός έπειτα έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να αποδέχονται την αναπόφευκτη ήττα. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αποβλήθηκε ο αρχηγός του ΑΣ Γιαννιτσά, Μπαμπαλής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 68ο λεπτό όλο το γήπεδο «πάγωσε», μετά από την άσχημη πτώση του Ιωσηφίδη ο οποίος έμεινε ακίνητος στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας τις αισθήσεις του. Όμως – και είναι χρέος μας να υπογραμμιστεί, προς μόρφωση των επομένων – η άμεση αντίδραση του συμπαίκτη του, Πελτέκη, και κυρίως οι σωστές ενέργειες του, αφού τέντωσε με τον ορθό τρόπο το κεφάλι του Ιωσηφίδη προς τα πίσω για να «ανεβεί» στη θέση του ο μυς της γλώσσας, αντί να τον στρέψει ολόκληρο στο πλάι κατά το λανθασμένα σύνηθες, ήταν αυτές που λειτούργησαν καταλυτικά ώστε ο Ιωσηφίδης να βγει από τον κίνδυνο και ύστερα να αποχωρήσει, φυσικά, υγιής, σώος και με μια απλή ζαλάδα.

Με τη νίκη αυτή, ο Μακεδονικός ολοκλήρωσε με χαμόγελα τo 2021, ισοφαρίζοντας το προηγούμενο αήττητο σερί του στη φετινή σεζόν (τέσσερις αγώνες) και επιστρέφοντας – τουλάχιστον πριν παίξει ο Εδεσσαϊκός με τον Κτηνοτροφικό Αστέρα Καληράχης – στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής!

Επόμενη αγωνιστική (10η) στις 9 Ιανουαρίου, εκτός έδρας, με την ΑΕ Ποντίων Κοζάνης. Μέχρι τότε, καλές γιορτές σε όλες και όλους!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Γιώργος Αμανατίδης): Γουναρίδης, Χασάνογλου, Δοξάκης (72’ Κυζιλής), Μπρατσιάνι, Σαραγιώτης, Βασιλείου, Ζαννάκης (32’ Μπόικα), Καράμπελας (87’ Κούφας), Τοπούζης (87’ Ασήμογλου), Γαρύφαλλος, Τσουκάνης. Έπαιξε και ο Πολύζος.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (Γιάννης Γυριχίδης): Μούτσα, Μπαμπαλής, Ιωσηφίδης (71’ Χατζηαλεξιάδης), Ξανθόπουλος, Πελτέκης, Χατζόπουλος, Σαμαράς, Τσιάκαλος (58’ Δεληχατζής), Χαραβιτίδης, Πρέτσι, Μυλωνάς. Έπαιξε και ο Πλατσιώτας Στ..

Share it